OKTATÁS


INBTI logoA Budapesti Mantrailing Akadémiát (továbbiakban: BMA) egy maroknyi mantrailing iránt rajongó csoport alapította 2011-ben azzal a céllal, hogy Magyarországon megismertesse a nyomkövetés eme válfaját és alkalmazza emberi életek megmentésére.

Jelenleg a csapat nyolc fő kutyavezetőből és öt bevethető mantrailinges kutyából áll. Elsődleges célunk, hogy a szolgálati illetve a mentőkutyázást hatékonyan segítsük, képzéseket, szemináriumokat szervezzünk és folyamatosan képezzük magunkat.

A mentőkutyázást segítve már több eredményes bevetést tudhatunk magunknak  és a jövőbeni célunk is az, hogy továbbra is segítsük tudásunkkal az emberi életek megmentését.

A mantrailing a családi kutyák és gazdáik számára kiváló sportolási lehetőséget nyújt, mely során jobban megismerheted a kutyádban rejlő lehetőségeket, levezetheted a fölösleges energiáit, kiegyensúlyozott életet biztosítva számára. Ebben a tevékenységben igyekeznek számodra a BMA csoport tagjai szakmai segítséget nyújtani és a képzéseket elősegíteni.

A BMA az International Bloodhound Training Institute nemzetközi csoport tagja, melynek alapítója és elnöke Kevin John Kocher. Kevin a könyvével a világ számos országába eljuttatta az általa kifejlesztett tréningmódszert, amely alapján képeztük és ma is képezzük a kutyáinkat.