OKTATÁS

A Mantrailing Akadémia Alapítványt (korábban Budapesti Mantrailing Akadémia) egy maroknyi mantrailing iránt rajongó csoport alapította 2011-ben azzal a céllal, hogy Magyarországon megismertesse a nyomkövetés eme válfaját és alkalmazza emberi életek megmentésére.

Jelenleg a csapat tíz fő kutyavezetőből és hat bevethető mantrailinges kutyából áll. Elsődleges célunk, hogy a szolgálati illetve a mentőkutyázást hatékonyan segítsük, képzéseket, szemináriumokat szervezzünk és folyamatosan képezzük magunkat.

A mentőkutyázást segítve már több eredményes bevetést tudhatunk magunknak  és a jövőbeni célunk is az, hogy továbbra is segítsük tudásunkkal az emberi életek megmentését.

A mantrailing a családi kutyák és gazdáik számára kiváló sportolási lehetőséget nyújt, mely során jobban megismerheted a kutyádban rejlő lehetőségeket, levezetheted a fölösleges energiáit, kiegyensúlyozott életet biztosítva számára. Ebben a tevékenységben igyekeznek számodra az alapítvány oktatói szakmai segítséget nyújtani és a képzéseket elősegíteni.

A Mantrailing Akadémia Alapítvány az International Bloodhound Training Institute nemzetközi csoport együttműködő partnere, melynek alapítója Kevin John Kocher. Kevin, feleségével közösen írt a könyvével a világ számos országába eljuttatta az általa kifejlesztett tréningmódszert, amely alapján képeztük és ma is képezzük a kutyáinkat.