Bemutatkoznak mentőkutyáink – Derrick

Bemutatkoznak mentőkutyáink – Derrick

Derrick vagyok, törzskönyves, rövid szőrű német vizsla. 2015. áprilisában láttam napvilágot, mondhatni véremben van a vadászat, hisz aktívan vadászó szülőktől származom. Mégsem a vadat üldözöm, gazdámmal 8 hetes korom óta arra készülünk, hogy ezt az erőt eltűnt személyek felkutatására használjam fel!

S mindezt miért? Kedvenc játékomért, egy zsinóros labdáért. Sokat tanultam a németor(r)szági szolgálati ebektől is, igazi bajtársak vagyunk a mai napig. A mantrailinggel olyan távlatokat nyitottam meg a tuba orrú gazdim előtt, amiről álmodni sem mert. 2019-ben, 4 éves koromra hivatalosan is szolgálatba álltam mantrailinges ebként a rend négylábú őreinek kötelékében, miután papírom is lett róla, hogy milyen szuper orrom van. Az MAA csapatán belül önkéntes négylábúként veszek részt a keresések során.

Szerepeltem az MTV M2, illetve a Duna TV bűnügyi sorozatában, a Kékfény c. műsorban is, persze nem mint elkövető, hanem nyomkövető; itt láthattok élesben is dolgozni és megismerhetitek a módszert is, amivel ki lettem képezve