Csapatunk megjelenése a MédiábanKutyás személykövetés – azért dolgoznak önkéntesként, hogy életeket mentsenek (VAOL – Vas megyei hírportál – 2021.01.22.)


Lógó fülű magyar vizslák segítik a hatóságok munkáját (TV2 Mokka – 2020.11.02.)

Amerikában és szerte a világon lógó fülű magyar vizslákat vetnek be különböző feladatok ellátására aranyos megjelenésük és tehetségük miatt.

Csapatunk szóvivője, Aurél beszélgetett a TV2 Mokka c. műsorában Mármarosi Annával, aranykoszorús mestertenyésztővel a lógó fülű kutyák munkájáról, többek között a mantrailingről is. A műsor bejátszásaiban feltűnik a legfiatalabb keresőkutya, Barka, a magyar vizsla is!


Életmentő “bújócska” (Nők Lapja Egészség 2020. augusztusi-szeptemberi dupla szám)

Az a megtiszteltetést ért bennünket, hogy a Nők Lapja Egészség újságírója készített a mantrailingről és alapítványunkról egy interjút, miközben be is mutathattuk röviden, miről is szól a kiképzés és maga a keresés.

Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen és töretlenül érdeklődnek a mantrailing iránt, legyen szó sportolásról vagy mentőkutyázásról. A mentések mellett azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg és műveljék ezt, a kutya csodálatos képességein alapuló és a gazdával való összhangot próbára tevő, mégis nagyon szórakoztató “bújócskát”. Nem mindegy, ezt hogyan tesszük: fontos stabilan megalapozni a jövőbeni munkát, a kutya számára szükséges egyéni és egyedi módszereket alkalmazzunk, hogy minél élvezetesebb legyen a a tevékenység, csináljuk azt bármilyen céllal is.

A kutya számára az emberi aspektusból legkomolyabb helyzet, egy eltűnt személy keresése is ugyanolyan, mint amikor a gyakorlásokon, szimulációkon és vizsgákon állítjuk kihívások elé a párosokat: játékos bújócska, melynek célja a nyomot lekövetve megtalálni a keresett személyt és megkapni a legszuperebb jutalmat!

A cikket a Nők Lapja Egészség 2020. augusztusi-szeptemberi dupla számában és alább PDF-ben olvashatjátok (2 oldal)!

MT-cikk-1


Mantrailing Akadémia Alapítvány a KLUB RÁDIÓBAN (Klubrádió – 2019.11.13.)

Lang Györgyi beszélgetett a KLUB rádión Hernyák Aurél alapítványi szóvívőnkkel a mantrailing módszerről, a mentőkutyázásról, kiképzési technikákról.

A beszélgetés teljes hanganyagát IDE KATTINTVA hallgathatjátok vissza.


Kékfény – Személykövetés (Duna TV – 2019.10.21.)

A technikai fejlődés ellenére a kutyák kimagasló szaglása nélkülözhetetlen a rendőrségi munkában is. A Kékfény c. műsorban a mantrailing rendőrségi alkalmazásáról számolnak be.


Derrick és társai – mentőkutyák kiképzésen (M2 Petőfi TV – 2019.02.20.)

Csapatunk, a Mantrailing Akadémia Alapítvány munkáját mutatta be a M2 Petőfi TV – Én vagyok itt c. műsora, miután ellátogattak az egyik gyakorlásunkra.Köszönjük a lehetőséget és a szuper felvételeket!

Köszönjük a felkérést és a szuper felvételeket!


Mi is az a mentőkutyás szolgálat? (Farmosi Információk, Riportok – 2018. december)

Farmos_cikk


Fókuszban a mantrailing – Bármilyen kutya képes a nyomkövetésre? (Fókusz – 2018. november)


Városi keresésre szakosodtak (Zsaru Magazin – 2017.01.04.)

A Zsaru Magazin legújabb számában többek között beszámolót olvashattok az ősz végén megrendezésre került zártkörű, német és magyar rendőrségi mantrailing találkozóról, melyen segítőként és szakmai partnerként a Budapesti Mantrailing Akadémia néhány tagja is részt tudott venni

A Zsaru Magazin írását itt olvshatjátok.