BMA az iskolában…

BMA az iskolában…

A Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskolában 2017. október 11-én tartották a „Suli Doki” interaktív elsősegély-program foglalkozását a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközép és Szakgimnázium elsősegély-nyújtó csapata, az Inter-Európa Mentőszolgálat, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Budapesti Mantrailing Akadémia tagjainak részvételével.

Az iskola tanulói megtanulták az alapszintű újraélesztés fogásait, az elsősegély-nyújtás fortélyait. A jelen lévő szervezetek bemutatták hivatásukat, ízelítőt adtak a mindennapjaikból, megismertették a diákokkal felszerelési tárgyaikat, eszközeiket.

A programban részt vevő imitátorok mindennapi szituációkat játszottak el a gyerekek bevonásával. A gyerekek így interaktív módon szembesültek azzal, hogy döntéseik nemcsak a saját életükre, hanem sok más ember életére is kihatnak, s egy-egy helyzetet többféle módon lehet megoldani, más-más végereandrisdménnyel.

A Budapesti Mantrailing Akadémiát Bánszki András (egyben a Budapesti III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagja) és Jetro képviselték a rendezvényen. A szituáció szerint egy fiatal tudatmódosító szer hatása alatt ellopott egy autót, s ezt összetörve találták meg később. A fiatalnak nyoma veszett. Ahogy a valóságban is történne, rendőrök, polgárőrök, mentősök, mentőkutyások kezdték keresni, így a gyerekek ráébredhettek, hogy egy felelőtlen döntés miatt akár életveszélyben lévő, beteg emberektől vonnak el mentőautót, veszélyben lévő emberektől rendőröket…

Jetro az autó üléséről indulva a zsúfolt iskolaudvaron áthaladva megtalálta a bódult állapotban lévő fiatalt játszó diákot. A barátságos mentőkutya mind a munkájával, mind személyiségével nagy sikert aratott a gyerekek körében.