Eltűnt személy keresése – Kosd, 2024. január 23.

Eltűnt személy keresése – Kosd, 2024. január 23.

Hajnali 3 órakor kaptuk a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat megkeresését, egy 60 év körüli férfi felkutatásához Kosd településre. A férfi valószínűsíthetően öngyilkossági szándékkal távozott otthonából előző nap este, információink szerint a lakóhelye közelében lévő erdő irányába.

Alapítványunk 3 önkéntese 3 mantrailinges kutyával azonnal a helyszínre indult, ahol a PMKMSZ önkénteseivel és a helyszínen tartózkodó rendőrökkel közösen együttműködve vettek részt a már folyamatban lévő kutatásban. A szagrögzítést követően erősen szennyezett területről, a férfi otthon tartózkodó rokonainak és a keresésben résztvevők kizárásával indítottuk a mantrailinges kutyát.

A kutya magabiztosan indult a lakott terület irányába, nyomkidolgozása közben egyértelműen kizárva a hegyoldalban az erdőbe vezető lehetséges irányokat, majd onnan határozottan a település irányába dolgozott tovább. A kutya nyomkidolgozását a helyenként fizikai akadály képező sűrűn benőtt növényzet igencsak megnehezítette.

Az eset szerencsésen végződött, a következő mantrailinges kutya indítását megelőzően, a kutatásban résztvevők rátaláltak a keresett személyre, aki a lakóhelyéhez közel eső házból tartott hazafele. Szóbeli információval alátámasztotta mantrailinges kutyánk nyomkidolgozását.

Köszönjük a Rendőrség és Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkénteseinek segítségét, kutatásban való munkáját.