Eltűnt személy keresése – Liszó, 2023.08.04.

Eltűnt személy keresése – Liszó, 2023.08.04.

Zala vármegyei család kérte Alapítványunk segítségét augusztus 4-én az esti órákban egy 60 év körüli férfi eltűnésével kapcsolatban. A liszói férfi az előző napon gombászni indult, ahová egy ismerőse vitte el terepjáróval, azonban a megbeszélt időre nem tért vissza. Aggodalomra adott okot, hogy a férfi epilepsziás beteg, és az időjárási körülmények, a hidegfronti hatás ronthat az állapotán.
A riasztást követően a MAA csapatának két önkéntese egy mantrailinges kutyával este 9 órakor érkezett Liszóra.

A férfi lakóhelyén elvégezték a szagrögzítést, majd ezt követően az erdészet területi vezetője segítségével, terepjáróval jutottak el arra pontra, ahonnan a férfi gombászni indult.
A mantrailinges kutyát innen indították. A kutya határozottan indult, magabiztosan követte az eltűnt személy nyomát az erdei környezetben, mintegy 2 km-n keresztül, majd az idegi kifáradás jeleit látva rajta, leállították. Önkénteseink munkáját rendkívül megnehezítette a heves esőzés és az intenzív villámlás, azonban a kutya ennek ellenére céltudatosan és eltökélten dolgozott.

A kutya munkáját látva az erdészeti vezető megerősítette, hogy arra a területre, ahová a kutya vezetett, gyakran járt ki az eltűnt férfi.
Önkénteseink egyeztettek az erdészet vezetőjével, hogy a vihar elvonultával másnap, innen folytatják a kutatást, emberi erővel átnézve a területet. Ma kaptuk a hírt, hogy a reggeli órákban a kutatást megkezdték és rövidesen, mintegy 50 méterre meg is találták a keresett személyt, sajnos holtan. Információink szerint a férfi már a riasztásunkat megelőzően elhunyt.

Ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket családjának és ismerőseinek.