Eltűnt személy keresése – Pétfürdő, 2016.05.01.

Eltűnt személy keresése – Pétfürdő, 2016.05.01.

2016. május 1-én délben érkezett a riasztás, miszerint a segítségünket kérik egy pétfürdői férfi eltűnése kapcsán. Az Akadémiát a Veszprém Megyei Kutató Mentő Szolgálattól Hirschl János értesítette. A BMA 4 fővel és 3 kutyával azonnal a helyszínre indult. A keresett 60 év körüli, cukorbeteg férfi előző este kerékpárral az otthonából ismeretlen helyre távozott.
Kutyáinknak nagyon nehéz dolguk volt, mert idegen szagokkal erősen szennyezett területről, szeles, később esős időben kellett indulniuk. Murvás úton, fás-bokros részen, szőlővel beültetett domboldalon dolgoztak. A  terepviszonyok (sűrű erdő, kerítések) nagyban megnehezítették a csapatok munkáját.
Közel 8 órát töltöttünk más mentőkutyás és kutató-mentő szolgálatokkal, polgárőrökkel és a Rendőrség munkatársaival a helyszínen. A munkánk ebben az esetben első sorban az egyes területek kizárására koncentrálódott a jelen lévő számos területkutató kutyás csapatokkal közösen (Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, Kutyákkal Az Életért Alapítvány Ajkai Csoport, KARE Keresőkutyás Szolgálat, Tatabányai Polgári Védelem Kutató-Mentő Egyesület). A Rendőrség este 20 órakor felfüggesztette a kutatást.

Az eltűnt férfi keresése a 2016. május 2-án is folytatódott.