Eredményes bevetésen vett részt a BMA csapata

Eredményes bevetésen vett részt a BMA csapata

2015.09.24-én a késő esti órákban riasztás érkezett a Budapesti Mantrailing Akadémia ügyeleti telefonszámára, miszerint Erdőkertesen a délutáni órákban, lakásáról ismeretlen helyre távozott egy mentális betegségben szenvedő 19 éves fiatalember.

A rendőrség és a Kutyákkal az Életért Alapítvány az eltűnt felkutatáshoz, illetve a területkutató kutyákkal és emberi erővel elsődlegesen átkutatandó terület meghatározásához kért segítséget.
A BMA csapata két fővel és két kutyával (Janovszky Gergő – Zuvan és Bánszki András – Jetro) érkezett a helyszínre.
23:30h magasságában indult Jetro az eltűnt személy háza elől. Szagmintaként, az eltűnt korábban viselt, kifordított melegítőnadrágja szolgált. A kutya lakott, majd erdős-mezős területen, föld, illetve betonutakon, jó pár kereszteződésen keresztül követte a kb. két kilométer hosszú nyomot. Az utolsó szakaszon, a vasúti sínnel párhuzamosan haladva a kutya, a töltésen átkelve a vasúti megálló épültéhez vezetett. A körülményeket nehezítette, hogy az állomáson éppen egy szerelvény várakozott. Az vasútállomás ezen oldalát körbejárva, az irányokat kizárva a kutya nyomvéget jelzett. A vonat távozása után az állomásépülethez közeledve, Jetro ismét felvette a keresett szagot, majd az épületet körbejárva kizárta az elvezető irányokat.
A kutya munkája alapján a kutatásvezetőnek jelentettük, hogy a keresett személy nagy valószínűséggel vonattal távozott.
Jetro munkájának köszönhetően a kutató csapatot megkíméltük egy hatalmas terület átvizsgálásától.
2015.09.27-én értesítést kaptunk, hogy a keresett személy épségben hazatért és korábban valóban vonattal távozott, ahogyan a kutya jelezte.
Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal ismét sikerült a kutatást segítő, pontos információval szolgálnunk.
Köszönet a partnereknek az együttműködésért, valamint a keresés biztosításáért:
• a rendőrségnek: a kutatásvezető rendőr őrnagynak, illetve a biztosító járőröknek,
• Gazdag Pálnak a KÉA képviselőjének,
• valamint a helyi polgárőröknek.

A mellékelt térképen Jetro munkája látható. Zöld jelzésnél a kiindulási pont, kék ikonnál pedig a nyom vége, a vasútállomás.

Mehr anzeigen

Budapesti Mantrailing Akadémias Foto.