I. Mantrailing Challenge Day

I. Mantrailing Challenge Day

A nyári táborunkban megrendezett riasztási verseny sikerén fellelkesedve indítottuk útjára I. Mantrailing Challenge Day elnevezésű csapatversenyünket, hagyományteremtő jelleggel.
A nevezett csapatokat izgalmas és kihívásokkal teli próbatétel elé állítottuk, ahol mantrailinges tudásukat alkalmazva közös erővel küzdhettek egy célért.

Október 14-én, ezen a tavaszias napon, a farmosi Művelődési Házban reggelivel vártuk a lelkes résztvevőket, majd ismertettük a verseny szabályait.

Önkénteseink egy kis vetélkedővel is meglepték a jelen lévőket; a kvíz kérdésekre adott válaszok döntötték el végül, melyik csapat, melyik területen kerül bevetésre.


10:45-kor pontban kezdetét vette a küzdelem. 7 csapat vágott neki Farmos vadregényes erdeinek, ahol egy 1 km hosszúságú nyomot kellett mantrailinges kutyáikkal felderíteni és begyűjteni minél több, a nyomon elhelyezett zászlót, versenyben más csapatokkal és az idővel.

A végcél természetesen az eltűnt személy szerepét betöltő nyomfektetőnk felkutatása volt, aki szintén egy zászlóval várta a keresésére indult csapatokat.

A 3 fős csapatok felkészülten, előre kidolgozott stratégia alapján indították kutyáikat és alakították ki a keresési taktikájukat, az utolsó pillanatig kihasználva a rendelkezésre álló időt.


Az I. Mantrailing Challenge Day 3. helyezett csapata a Trinity lett, amelynek kutyavezetői és kutyái Fenyő Katalin és Lara, Hegedűs Éva és Lolek, valamint Rácz Aurél és Villám.
A 2. helyezett a 12 Tappancs csapata, amelynek kutyavezetői és kutyái Győző Diána és Juli, Hangay Krisztina és Móka, valamint Tar Edina és Dimi.
Az 1. helyezett, akik a vándorkupa büszke tulajdonosai, az SKMT csapata, amelynek kutyavezetői és kutyái: Buzás Csilla és Artie, Gönczy Gréta és Bodza, valamint Pénzes Ádám és Nanook.


Gratulálunk a verseny győzteseinek és valamennyi résztvevőnek, hogy hősiesen helytálltak.
Köszönjük nyomfektetőink lelkiismeretes és áldozatos munkáját, akiknek a verseny végeztével egy közös tréninggel fejeztük ki hálánkat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani továbbá Farmos községének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a Művelődési Házukat, emelve ezzel rendezvényünk színvonalát.
Bízunk benne, hogy számotokra is akkora élmény volt ez a nap, mint nekünk és mindemellett sok, hasznos tapasztalattal is gazdagodtatok a csapatmunka révén.
És, ahogy mondani szokták, folytatás következik… Találkozunk a II. Mantrailing Challenge Day rendezvényünkön.

Addig is fogadjátok nagy szeretettel rövid filmünket az I. Challenge Day-ről.