Mentőkutyás képzés – Nyíregyháza

Mentőkutyás képzés – Nyíregyháza

2019. július 28-29-én a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület meghívására Alapítványunk kutyavezetője és kiképzője, Janovszky Gergő mantrailing képzést tartott, mely a szakmaiság mellett igazán baráti hangulatban telt el.

A szemináriumon részt vettek a szervező egyesület nyíregyházi és debreceni tagjai, a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesülettől, valamint a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapattól, összesen 12 kutyás párossal és négy megfigyelővel.

A hangsúly a gyakorlaton volt külterületen és városi körülmények között egyaránt. Többségében tapasztalt, szimatmunkában rutinos kutyák vettek részt a foglalkozásokon, de a kezdők is jól teljesítettek, így az újdonságokkal és a kihívásokkal megbirkózva minden páros hatékonyan és eredményesen vett részt a gyakorlaton.

Örömünkre szolgál, hogy a tapasztalatok és a módszer megosztásával támogathatjuk társszervezeteink munkáját, ezáltal elősegítve a személykövető kutyák hatékony és célirányos képzését országszerte. Célunk, hogy ezáltal hozzá tudunk járulni ahhoz is, hogy még nagyobb eséllyel tudjanak segíteni bajtársaink a nehéz helyzetbe került személyeken!

A közös munka és a kutyák képzése folytatódik a X. Országos Mantrailing Találkozón, amin a fenti szervezetek tagjai és részt vesznek sok más kutyavezetővel együtt.