V. Országos Mantrailing Szeminárium – a Budapesti Mantrailing Akadémia szervezésében

V. Országos Mantrailing Szeminárium – a Budapesti Mantrailing Akadémia szervezésében

Országos Mantrailing Szeminárium – a Budapesti Mantrailing Akadémia szervezésében

  2016. február 6.- Gödöllő

Csak úgy mint tavaly, idén is február elején került megrendezésre -immáron ötödik alkalommal- az országos mantrailing találkozó és szeminárium, melynek Gödöllő adott otthont.

A szemináriumra az ország minden tájáról ( pl. Pest-, Csongrád-, Baranya,- Györ-Moson-Sopron megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) – érkeztek a mantrailing iránt érdeklődő kutyások és nem kutyások.

A szeminárium meghívott vendége volt és az elméleti előadássorozatot megnyitotta Pinkóczi Diána, (Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület) aki egy rövidke óra erejéig bepillantást engedett a mentőkutyázás világába. Megtiszteltetés számunkra, hogy Dia említést tett a mantrailing fontosságáról is adott helyzetben ( pl. a gödöllői eset ).

Dia előadását követően, az előzetesen felmért tudásszintek alapján két csoportra osztottuk a résztvevőket. A kezdők és haladók külön teremben, más-más előadásokat hallgathattak meg úgy mint a mantrailing alapjai a kezdetektől a szagmintáig, pórázkezelés- kutyáink testjelzései, komponensgyakorlatok beépítése a mindennapi gyakorlásokba, a szaglás és amit tudni kell róla, ki vezet kit- gondolatátvitel. A haladó csoportnál nagy sikert arattak a csoportos „problémamegoldós” feladatok, ahol kis csoportokban kellett megoldást találni különböző, a gyakorlások során felmerülő nehézségekre.

Ebéd után a gyakorlati rész következett. Öt csoportra bontva próbálhatták ki a résztvevő párosok az elméleti oktatáson hallottakat. A kezdők és haladók itt is külön csoportban, hogy mindenki az aktuális szintjének megfelelő segítséget kaphassa meg. A gyakorlások a kora esti órákban fejeződtek be.

Rendkívül jó érzés volt látni, hogy egyre többen érdeklődnek a mantrailing iránt mind hobby, mind magasabb szinteken.

Reméljük ez alkalommal is jól éreztétek magatokat és a nap végén kellemesen elfáradva, egy maradandó élménnyel tértetek nyugovóra.

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek! Találkozunk a nyári táborban júniusban!

 

A BMA csapata