Vizsganap, 2021. április 11.

Vizsganap, 2021. április 11.

Az idei évben először, 2021. április 11-én szervezett vizsganapot a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Ezen a hűvös tavaszi napon 21-en tették próbára tudásukat, hogy vajon képesek-e kutyáikkal lekövetni az eltűnt személynek álcázott bújók nyomát és rájuk találni. A vizsgáknak ezúttal Budapest, Érd, Budaörs és Törökbálint városias, valamint külterületi terepe adott otthont.

A szabályzatnak megfelelően a vizsgákat kizárólag egymást követve, szintenként van lehetőség teljesíteni, így aki még nem rendelkezett sikeres vizsgával, az 1. szintre regisztrálhatott csupán. A tavalyi vizsganapokon eredményes vizsgát teljesítettek közül volt, aki most a magasabb szintű megmérettetésre vállalkozott.
A próbatételt vállaló kutya-gazda párosoknak – szinttől függően – külterületen az erdős, dombos, helyenként vadcsapásokban gazdag terület, míg a városias környezetben vezető nyomok esetében a megannyi inger, kerítés mellett tomboló kutyák okoztak kihívásokat.

Áprilisi vizsganapunkon ezúttal hárman teljesítettek sikeres „A” kategóriás vizsgát:

  • Simoncsics Tünde kutyavezető, Fargo hívónevű cane corso fajtájú kutyájával A/1 szinten,
  • Simon Tibor kutyavezető, Armand hívónevű auvergnei vizsla fajtájú kutyájával A/1 szinten,
  • Ebneth Zsolt kutyavezető, Penny hívónevű airedale terrier fajtájú kutyájával A/2 szinten.

A sikeres vizsgákhoz a Mantrailing Akadémia Alapítvány csapata ezúton is gratulál!


Szeretnénk köszönetet mondani továbbá mindazon lelkes mantrailinges követőnknek, akik vállalták az „eltűnt személy” szerepét, segítve ezzel a vizsga lebonyolítását. Számukra lehetőséget biztosítottunk, hogy végig kísérhessék a vizsgázókat a nyomon, megfigyelhessék munkájukat és emellett szendviccsel, ásványvízzel és kis édességgel kedveskedtünk nekik, szolgálatukért cserébe.
Köszönetünket fejezzük ki nem utolsó sorban Kovács Róbert hivatásos kutyavezetőnek, hogy vállalta a vizsgabírói szerepet, miután egyik önkéntesünk betegsége miatt sajnos nem tudott jönni bírálni.
Terveink szerint a júliusban megrendezésre kerülő nyári táborunkban ismét lesz lehetőség vizsgázni, illetve a nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is szervezünk hasonló vizsganapot, amelynek részleteiről Facebook oldalunkon adunk majd tájékoztatást.