X. Országos Mantrailing Találkozó – Cegléd 2019. október 26-27. Ceglédi Apartmanpark és Kemping

X. Országos Mantrailing Találkozó – Cegléd 2019. október 26-27. Ceglédi Apartmanpark és Kemping

A Mantrailing Akadémia Alapítvány 2019. őszén 10. alkalommal hirdette meg országos mantrailing találkozóját, amelyre 53 fő 45 kutyával jelentkezett. A jubileumi alkalomra tekintettel, valamint, hogy több idő jusson a gyakorlati képzésre, ezúttal kétnapos rendezvényt szerveztünk, amelyre október utolsó hétvégéjén került sor, Cegléden. A résztvevők között a gyakorlottabb kutya-gazda párosok mellett nagy számban voltak jelen a mantrailinggel még csak ismerkedők. Külön öröm volt számunkra, hogy ezúttal többen kölyökkutyával érkeztek, hogy minél fiatalabb kortól tudatosan kezdhessék meg a felkészítésüket. A civil résztvevők mellett a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesülettől, valamint a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesülettől és a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesülettől, illetve a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat
is csatlakoztak hozzánk önkéntesek mentőkutyáikkal.

Eléméleti előadások

Szombat délelőtt az előadásoké volt a főszerep, azonban rendhagyó módon ezúttal nem ez elméleti tudnivalókra, hanem a személyes tapasztalatok bemutatására helyeztük a hangsúlyt.

Habony Csaba, az Alapítvány oktatója, aki egyben rendőrségi kutyakiképző is, felidézte kutyájával, Derrick-kel, a kiképzése alatt megtett közös útjukat, a kölyökválasztástól kezdve napjainkig. Természetes nyitottsággal beszélt az évek során szerzett tapasztalatairól; a kudarcokról és az akadályokról ugyanúgy, mint az első sikerekről. Személyes élményeinek a megosztásával átéreztük, hogy a mantrailingben nemcsak a kutyánkat, hanem önmagunkat is jobban megismerjük.

Derrick

Derrick ma jelenleg a rendőrség második vizsgázott hivatásos mantrailinges kutyája.

A délelőtt másik részében Thilo Pirzer, a bajorországi rendőrség szolgálati kutya kiképzője online, élőben számolt be az évek során szerzett tapasztalatairól a mantrailing terén. Egy 2018. évben elkövetett bűncselekmény esetén keresztül mutatta be a mantrailinges kutyákkal való munkáját, az elért eredményeket. Ezzel kapcsolatban számos a hallgatóságtól érkezett kérdésre válaszolt, a szagrögzítéssel, a kutyák indításával és gyakorlati alkalmazásukkal összefüggésben.

Thilo Pirzer

Aki szeretne betekinteni Thilo Pirzer munkájába, ajánljuk figyelmébe az alábbi német nyelvű videót, amelyet már korábban is megosztottunk oldalunkon.

A hétvége hátralevő részében a résztvevők csoportokra osztva, oktatóink felügyelete és irányítása mellett, különböző helyszíneken, városban és külterületen tréningeztek kutyáikkal.

Alfa tanonc

Reméljük jól éreztétek magatokat és bízunk benne, hogy a gyakorlatok során tudtunk olyan segítséget adni, amely hasznosítható lesz számotokra a kutyátokkal való további munkában.

Gyakorlati foglalkozás

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek és velünk tartottatok ezen a hétvégén!

Külön köszönjük az Original Gastro Udvarnak, hogy a szeminárium alatt biztosították számunka az ízletes szombati vacsorát és a másnapi ebédet.

MAA Csapata