Most a mentőkutyások kérnek segítséget

Most a mentőkutyások kérnek segítséget


A Mantrailing Akadémia Alapítvány önkéntesei, mentőkutyáikkal sok esetben nyújtottak segítséget eltűnt személyek felkutatásában, most azonban ők azok, akik segítséget kérnek.

A mentések során nélkülözhetetlen eszköz számunkra a rádió adóvevő (walkie-talkie), hisz a kommunikáció kulcsfontosságú, ha egy ember élete a tét. Ahhoz, hogy hatékonyan koordináljuk mentőkutyásaink munkáját, minden körülmények között biztosítanunk kell az információ áramlását.

A jelenleg használatban lévő adóvevőink – amelyek egy részét korábban adományként kaptuk – a nagy igénybevétel miatt egyre rosszabb állapotban vannak, emellett egyre gyakrabban szembesülünk azzal, hogy más adóvevők zavarják az adást, megnehezítve ezzel a mentési munkálatokat. Többször tapasztaltuk azt is, hogy készülékeink hatótávolsága jelentős mértékben lecsökken, amennyiben a mentés helyszíne egy sűrűn lakott, beton épületekkel övezett városi rész, vagy épp sűrű erdei, völgyes terület, ami szintén akadályozta a mentést.

Így sajnos nem halogathatjuk tovább új készülékek beszerzését, de ezt most csak a ti segítségetekkel tudnánk megoldani.

Tervünk, Tesunho TH-680 típusú digitális adóvevő készülékek beszerzése, amelyek legnagyobb előnye a jelenlegi készülékeinkhez képest, hogy nemcsak analóg frekvenciák révén, hanem a mobiltelefonok által is használt GSM/UMTS frekvenciákon is képesek kommunikálni, zárt rendszerben. Ezáltal a hatótávolság korlátozottsága immáron nem jelentene problémát és ez nagyban hozzájárulna a mentéseink hatékony ellátásához.

Sajnos az új professzionális digitális rádiók ára összesen megközelítőleg összesen 350.000 Ft. Mint tudjátok, a mentések során keletkezett költségeket, valamint a felszereléseket jelenleg elsősorban önerőből finanszírozzuk, illetve a magánszemélyektől és vállalatoktól befolyó adományok, támogatások jelentenek némi segítséget, azonban most ennek az összegnek az előteremtéséhez a ti összefogásotokat szeretnénk kérni.

Ha követőink fele, mintegy 700 ember, fejenként 500 Ft-tal hozzájárulna, lehetőségünk lenne az új adóvevők megvásárlására.

Kérjük, ha tehetitek, támogassátok alapítványunk 500 Ft-tal vagy segítsetek egy megosztással.

Köszönjük!

Adományodat az alábbi bankszámlára tudod befizetni:

Mantrailing Akadémia Alapítvány

Bankszámlaszám: OTP 11742063-21221682

Kérjük, utalásnál a megjegyzés rovatba tűntesd fel, hogy adomány.

Köszönettel: MAA Csapata