A mentőkutyákat ünnepeltük – Jászberény, 2019. április 28.

A mentőkutyákat ünnepeltük – Jászberény, 2019. április 28.

A Mantrailing Akadémia Alapítvány ­önkéntesei is ellátogattak Jászberénybe, ahol – a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének (MMSZOSZ) tagjaként – részt vettek a magyarországi mentőkutyázás fennállásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett családi napon.

Orlik Zoltán MMSZOSZ elnöke

Az ünnepélyes megnyitó keretén belül beszédet mondott Orlik Zoltán, az MMSZOSZ elnöke, valamint az esemény védnökei, Dr. Hablicsek Nikoletta, az ORFK Rendészeti Főigazgatósága Ügyeleti Főosztályának vezetője (a fővédnök, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter képviseletében), továbbá Pócs János országgyűlési képviselő és Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere.

Jubileumi torta

A Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya kiképző bázisán a szakadó eső ellenére nagy számban gyűltek össze az életmentéssel foglalkozó szervezetek önkéntesei családjaikkal és négylábú társaikkal: a mentőkutyákkal. A mai napon őket ünnepeltük.

MAA mentőkutyásai

Kutyákat, akik nemcsak a hétköznapokban, hanem az életmentésben is hűséges társak.

Csapatunk mantrailing (személykövető) kutyái mellett területkutató, romkutató, valamint rendőrségi nyomkövető kutyákkal találkozhattak az érdeklődők, akik ezáltal megismerkedhettek a különböző életmentési ágazatokkal, eszközökkel, s beleszagolhattak a romkutatás rejtelmeibe is, egy bemutató keretén belül.

Romkutatás bemutató

Az esemény egyik fénypontjaként, az MMSZOSZ egyik fő támogatója, az EuroFleet gépjármű flottakezelő Zrt., 8 darab Opel Zafira gépjárművet ajánlott fel 1 éves használatra, amellyel az életmentéseket szeretnék támogatni. Csapatunk azon szerencsés tagszervezetek közé tartozott, aki megkaphatta az egyik gépjárművet az En-Comm Energetikai és Informatikai Szolgáltató KFT támogatásával, amely minden bizonnyal nagy segítségünkre lesz a riasztások során.

Alapítványunk számára átadott gépjármű

A Mantrailing Akadémia Alapítvány ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének a szervezésért, az adományként kapott prémium minőségű kutyatápokért a támogatóinknak (Panzi-Pet, Quebeck, Euro Pet Hungary, Tolnagro KFT), valamint az EuroFleet Zrt. és
En-Comm Energetikai és Informatikai Szolgáltató KFT által felajánlott gépjárműért.

Élő bejelentkezés az eseményről