A rendőrség kérte a segítségünket – Dunavarsány, 2019. április 21.

A rendőrség kérte a segítségünket – Dunavarsány, 2019. április 21.

2019. április 21-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központja kérte a Mantrailing Akadémia Alapítvány segítségét, egy 48 éves dunavarsányi férfi és 17 éves lánya eltűnése ügyében, akik búcsúlevelet hátrahagyva, öngyilkossági szándékkal ismeretlen helyre távoztak otthonukból.

Az alapítvány csapata az MMSZOSZ Mentésirányító Központjával egyeztetve, 6 fővel és 6 kutyával délután 3 óra körül érkezett az eltűntek lakóhelyére, ahol a szagrögzítést követően került sor a mantrailinges kutyák indítására. Bár a kutyák munkáját nehezítette a kora nyári, szokatlanul meleg és száraz időjárás, azonban a lakóhelytől határozottan követték a nyomot a városon kívüli dunavarsányi horgásztavak környékére, szigorú rendőri biztosítás mellett, mivel feltételezhető volt, hogy az eltűnt férfi fegyverrel rendelkezik.

A kutyák által behatárolt terület átvizsgálását követően valószínűsítettük, hogy a keresett személyek abban az időben már nem voltak jelen azon a területen, így az esti órákban a keresést felfüggesztettük.

2019. április 23-án a kora délutáni órákban érkezett a hír, miszerint a rendőrség megtalálta az eltűnt férfit és lányát, épségben. Az utólag kapott információk alapján a két személy az egyik távolabbi tó partján töltötte az éjszakát.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni az MMSZOSZ többi helyszínre induló tagszervezetének is; a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány részéről 2 fő 2 területkutató kutyával, a Kutyákkal az Életért Alapítvány részéről 4 fő 4 területkutató kutyával, valamint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület részéről 4 fő 6 területkutató kutyával, akik a lakcímhez közeli erdős területek átvizsgálásával segítették a kutatást.

Mantrailing Akadémia Alapítvány