A Mantrailing Akadémia Alapítvány a Budapest Önkéntes Mentőszervezet tagszervezete lett

A Mantrailing Akadémia Alapítvány a Budapest Önkéntes Mentőszervezet tagszervezete lett

A korábbi években, a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal, majd a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal létrejött együttműködési megállapodásokat követően, ismét komoly elismerésben részesült csapatunk.
2021. február 15-én a Budapest Önkéntes Mentőszervezet tagszervezetei közé fogadta Alapítványunkat.


A Budapest Önkéntes Mentőszervezet a hivatásos katasztrófavédelem és a mentési munkálatokat segíti azáltal, hogy fővárosi szinten koordinálja a különböző civil mentő csapatok munkáját. Alapítványunk – a polgárőr csapatok, a vízi mentő, tűzoltó és speciális mentési feladatokra szakosodott szervezetek, valamint a katasztrófavédelmi egyesületek mellett –, elsősorban a keresőkutyás tevékenységével, a mantrailing területén szerzett tudásával, tapasztalatával és négylábú társaival segíti a kutatási és mentési feladatok hatékonyabb ellátását.
Ezzel egyben támogatjuk a Mentőszervezet alapvető célkitűzését, a városi kutató és mentő tevékenység civil koordinációját és mindemellett tagszervezetként lehetőségünk lesz arra is, hogy szorosabb együttműködést építhessünk majd ki más civil kutató-mentő feladatot ellátó társszervezettel is.