Eltűnt személy keresése – Bősárkány, 2021. január 24.

Eltűnt személy keresése – Bősárkány, 2021. január 24.

A győri rendőrkapitányság kérte Alapítványunk segítségét 2021. január 24-én, vasárnap. Az előző nap délelőttjén egy 50 év körüli férfi egy családi vitát követően, feldúlt állapotban, alkoholos befolyásoltság alatt távozott otthonából és azóta életjelet nem adott magáról.
A riasztást követően a MAA csapatának két önkéntese egy mantrailinges kutyával azonnal elindult a férfi bősárkányi lakóhelyéhez.

A külterületi, erdős részre való tekintettel, értesítettük a területkutató kutyákkal dolgozó szervezeteket is, így a rendőrség mellett a kutatáshoz csatlakoztak még a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány, illetve a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány önkéntesei is.
A hozzátartozók elmondása alapján a férfi a telek hátsó kijáratán át távozott, így a mantrailinges kutyát onnan indítottuk.

Az eltűnés óta már közel 30 óra telt el. A kutya határozottan követte a nyomot, a Csorna-Maglócai csatorna irányába, illetve annak mentén, majd egy pontján át is úszott. A nyomkövetést a 86-os számú műútról a csatorna túlpartjára áttérve folytattuk. A kutya több, mint 3,5 km-t tett meg, majd az idegi kifáradás jeleit látva rajta, leállítottuk.

A mantrailinges kutya munkája alapján, a helyszínen lévő kutató-mentő szervezetek területkutató kutyáikkal megkezdték a megjelölt terület átvizsgálását.
Az eset ezúttal szerencsésen végződött, a férfi a keresése közben hazasétált. Az általa elmondottak alapján kutyánk jó irányba, a nyomán haladt és mint megtudtuk, a férfi valóban átkelt a csatornán azon a ponton, ahol a kutya is átúszott.