Bajor rendőrség mantrailinges csoportjának sikeres bevetése!

Bajor rendőrség mantrailinges csoportjának sikeres bevetése!

 

3081540_slider-detail-1080w_1sdxIm_28icnL

Hugo szolgálati kutya találta meg az eltűnt férfit

 

A Budapesti Mantrailing Akadémia (Mantrailing Akadémia Alapítvány) rendszeres tréningeket, szakmai találkozókat folytat a Bajor rendőrség mantrailinges csoportjával. Most a csoport Hugo nevű kutyájának és vezetőjének sikeres bevetéséről szeretnénk beszámolni nektek.

Nürnberg: Sikerrel zárult a mai (2019.jan. 9) kutatás egy eltűnt férfi után Nürnberg déli régiójában.

A nürbergi Südklinikum klinika dolgozói jelentették be, hogy január 8-án az esti órákban egy 75 éves, demenciában szenvedő férfi páciensük eltűnt a kórházból. Információjuk szerint az eltűnt személy erősen zavart, külső segítség nélkül nem boldogul.

A rendőrség számos kollégával átkutatta a kórház területét, a Breslauer Strasse környékén. A kutatás során helikopter is körözött a levegőben és támogatta a keresést. Döntő fontosságú azonban a Hugo nevű szolgálati kutya bevetése volt. A 3 éves fekete cser színű mosómedvekopó jó nyomot vett fel. A szolgálati kutya a kórházi szoba bejáratától lett indítva az épületben. Kivezette vezetőjét az épületből, majd a kórháztól eltávolodva hosszasan mutatta az utat az épületek között. A nyomkövetés során elértek egy parkolóházba, ahol felvezette vezetőjét a hátsó lépcsőn. Ott talált rá a kutyavezető az eltűnt személyre, akit végül jó állapotban sikerül ismét átadni a kórház személyzetének.

Gratulálunk a nem mindennapi sikerhez és életmentéshez!