IX. Országos Mantrailing Találkozó

IX. Országos Mantrailing Találkozó

IX. Országos Mantrailing Találkozó

 2018. november 24. Budapest

Óbudai Árpád Gimnázium

„A kihívás napja” – ezzel a címmel rendezte meg a Mantrailing Akadémia Alapítvány immáron kilencedik alkalommal országos mantrailing találkozóját Budapesten, amelyre közel 50 fő, 40 kutyával érkezett.

A délelőtt folyamán, Michael Szelc, Pittsylvania megye Sheriff irodájának munkatársa – aki egyben az INBTI instruktora is –, élőben online osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Beszélt az egyik legemlékezetesebb bevetéséről, a tréningezések folyamatáról, illetve az ezek során megszerzett tapasztalatairól. Megemlítette a gyakorlások során felmerülő tipikus hibákat és ennek kapcsán kihangsúlyozta a Kocher-módszer egyik legalapvetőbb eleme, az intensity fontosságát. A jelenlévők részéről számos, érdekes kérdés hangzott el, többek között az éles bevetésekről, a kutyafajtákról, a motivációról, valamint a gyakorlások felépítéséről, rendszerezéséről.

Michel

„Edzünk úgy, mintha harcolnánk és harcoljunk úgy, mintha edzenénk”

 

Az interaktív előadást követően, délután a gyakorlati képzéseké volt a főszerep. A résztvevők a jelentkezésük során felmért tudásuk és képzettségi szintjük alapján kezdő illetve haladó csoportokba lettek beosztva. A kezdő csoportok oktatóikkal az alapok megerősítésén, a motiváció fejlesztésén dolgoztak, kutyához és gazdájához mérten meghatározott feladatokkal. A „kihívás napja” jegyében a haladó csoportokban a mantrailerek valós, megtörtént események ihlette szituációk megoldásával próbálkozhattak, a MAA oktatóinak segítségével. A kutyák és gazdáik így követhették szökött rab nyomát, kereshettek eltűnt gyermeket, illetve idősek otthonából elkóborolt „buszvezetőt”, öngyilkossági szándékkal útnak indult személyt, valamint üldözhettek autótolvajt és gyilkossággal gyanúsított személyt is.  A párosok nem tudhatták előre, hogy a gyakorlatok során a Kocher-módszer mely elemeivel találkoznak majd (például: vezetett szagfelkutatás, nyomvégjel, NSI, személykiválasztás), ezért komoly kihívás volt számukra a rendelkezésre álló információk alapján a keresés megtervezése, az eltűnt személyek nyomon követése.

Bízunk benne, hogy tanulságos és hasznos volt résztvevőink számára a találkozó és végül mindenki kapott útravalót a folytatáshoz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt jövőre, a X. országos találkozón, amely ezúttal kétnapos lesz. Terveink szerint áprilisban kerül megrendezésre a nemzetközi szeminárium, amelyre külföldi instruktorok is ellátogatnak majd, többek között Chris Boyd és Michael Szelc.

Ha kérdésetek van, forduljatok bizalommal hozzánk. Köszönjük, hogy eljöttetek és jó tréningezést kívánunk mindenkinek.

a MAA csapata