Riasztás Maglódon!

Riasztás Maglódon!

2018. november 23-án riasztás kapott alapítványunk az MMSZOSZ Mentésirányítási központjától Maglód településre. A riasztás szerint a délelőtti órákban otthonából ismeretlen helyre távozott 81 éves demens férfi, aki azóta életjelet nem adott magáról. A helyszínre indult továbbá a Kutyákkal az Életért Alapítvány, a Mancs a Kézben Egyesület valamint a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület is további mentőkutyákkal.
A helyszínen végzett adatgyűjtés és szagrögzítést követően az eltűnés helyéről mantrailinges kutyánkat indítottuk. A kutya a szagot felvette, majd a régi temető irányába indult és haladt folyamatosan rendőri biztosítás mellett.
A kutya munkája közben rádión értesítést kaptunk, hogy a keresett személyt állampolgári bejelentés alapján épségben megtalálták a 31-es főúton. A bejelentőnek feltűnt az út mellett láthatóan zavarodott állapotban lévő idős uriember.
MaglódMaglód2Maglód4
Szeretnénk megköszönni azt az emberséget az ismeretlen bejelentőnek, amit tanúsított az eset kapcsán és, hogy a rendőrség kiérkezéséig nem hagyta magára, gondoskodott az idős férfiről.
Szeretnénk továbbá köszönetünket kifejezni az MMSZOSZ többi helyszínre induló tagszervezetének is a segítségükért.

Mantrailing Akadémia Alapítvány