BESZÁMOLÓ – INBTI Szeminárium 2017.04.21-23., Budapest

BESZÁMOLÓ – INBTI Szeminárium 2017.04.21-23., Budapest

3 napos INBTI mantrailing szeminárium került lebonyolításra a fővárosban 2017. április 21-től 23-ig szervezetünk, a Budapesti Mantrailing Akadémia szervezésében. Az esemény rangját emelte, hogy a magyar instruktorok mellé erre az alkalomra 5 külföldi INBTI oktatót sikerült meghívni: Chad Carpenter (USA), Frank Kania (D), Thomas Koch (D), Katrin Kolbe (D), Lyubov Koshevaya (RUS). A magas színvonalról nem csak a különböző területeken szerzett, sokrétű tapasztalattal rendelkező oktatók, hanem a tettre kész, kezdő, valamint már rutinos felvezető-kutya párosok is gondoskodtak.

Az első nap ünnepélyes megnyitóval és elméleti előadással indult. Ennek, majd a vasárnapi záró rendezvénynek a helyszínét támogatónk, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., többek között a Farmina prémium tápok forgalmazója biztosította. Péntek délutántól vasárnapig minden a gyakorlati alkalmazásról szólt. A közel 60 páros munkáját több megfigyelő is követte, akik szintén kivették a részüket a munkából, az eltűnt ember szerepében a kutyák és vezetőjük munkáját segítve. A mostani alkalommal külföldről, Ausztriából is érkeztek a szemináriumra. Szeretnénk megköszönni azoknak a résztvevőknek és csapattagoknak az áldozatos munkáját, akik segítettek tolmácsolni, valamint fotósként követték az eseményeket.

Nagy örömünkre a szemináriumon bemutatásra került a magyar, de egyben világszerte ismert kutyás márka, a JULIUS-K9 új terméke is: a mantrailing hám! Megtiszteltetés, hogy társunk, Fazekas Tibor tolmácsolásában a tulajdonos, Sebő Gyula meghallgatta elképzeléseinket az általunk ideális kialakításúnak tartott mantrailinges hámról, s ezt időt és energiát nem kímélve meg is valósította. A terméket, amit már éles helyzetben is volt módunk tesztelni, csapattagjaink birtokba is vehették. Hamarosan részletesen bemutatjuk az új hámot.

A Kocher-módszer alapjainak folyamatos erősítése és pontosítása mellett összetett, komoly kihívást jelentő feladatokat is sikeresen kiviteleztek a résztvevők, függetlenül attól, hogy ki, milyen kutyával vett részt. A helyszínek is változatosak voltak: az aszfaltos városi, parkos egyetemi és erdős külterületek mellett a hétvége egyik különlegességét a Kőbányai Pincerendszerben való gyakorlás lehetősége adta, melyért köszönettel tartozunk a Kőbányai Önkormányzatnak és a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. munkatársainak.

Köszönjük, hogy részt vettetek a szemináriumon! A külföldi oktatók és BMA csapata számára is nagyszerű élmény volt veletek dolgozni!

IMG_4213