Portré – Thomas Koch – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

Portré – Thomas Koch – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

A 2017. április 21. és 23. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi szemináriumon külföldi és magyar instruktorok fogják segíteni a résztvevők munkáját és képzését. A magyar INBTI instruktorok bemutatkozását a honlapunkon lehet megtalálni, a más országból érkező oktatókat mostani sorozatunkban szeretnénk röviden bemutatni.

 

Thomas Koch

 

SONY DSC

1976-ban lépett be a német rendőrség kötelékébe, ahol idei, 2017-es nyugdíjazásáig kutyavezetőként és kiképzőként tevékenykedett. Az eltelt több mint 40 év alatt munkája mindig is sokrétű volt, sokáig drog- és robbanóanyagkereső kutyákat képzett és alkalmazott. Ezt kiegészítendő, a bajorországi, alpesi sajátosságokat figyelembe véve lavinamentéssel is foglalkozott.

2010. óta a Bajor Rendőrség kötelékén belül kizárólag mantrailiges kutyavezetőként és kiképzőként volt aktív. A rendőri munka mellett gyakran vett részt szemináriumokon, oktatóként is. Így ismerkedett meg 2013-ban a Kocher-módszerrel és az INBTI szervezettel, melynek 2016. óta oktatója is.

Rendőri egységként angol vérebével, Sir Chamberlainnel – aki sajnos az idei évben elpusztult – rengeteg sikeres bevetést tudhatnak maguk mögött, sokat tettek a mantrailing szakmai elismerésért rendőrségi és civil körökben is. Bár idén tavasztól Thomas már megkezdi a kimagasló szakmai pályáját követő megérdemelt pihenést, új kutyájával, Sir Edwarddal a civil életben is folytatni szeretné a mantrailinges munkát és oktatást.