PORTRÉ – LYUBOV KOSHEVAYA – INBTI SZEMINÁRIUM BUDAPEST, 2017.04.21-23.

PORTRÉ – LYUBOV KOSHEVAYA – INBTI SZEMINÁRIUM BUDAPEST, 2017.04.21-23.

A 2017. április 21. és 23. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi szemináriumon külföldi és magyar instruktorok fogják segíteni a résztvevők munkáját és képzését. A magyar INBTI instruktorok bemutatkozását a honlapunkon lehet megtalálni, a más országból érkező oktatókat mostani sorozatunkban szeretnénk röviden bemutatni.

 

Lyubov Koshevaya

 

 

2009-től az orosz Nadeya kutató-mentő csoport vezető kiképzője, ahol területkutató és hullakereső kutyákkal dolgozott. 2011-ben határozták el, hogy a csapat egy részének szüksége van a mantrailingre, mert sok esetben igény volt az ilyen képesítésű kutyákra. A Kocher-módszerrel 2012-ben ismerkedtek meg, és azóta e szerint képezik a csapatokat. Lyubovot a leginkább a városi területen való munka foglalkoztatja, ennek köszönhetően módja volt több ország speciális rendőri egységeivel is együtt dolgozni. Kutyakiképzőként és felvezetőként hivatásos tagja az Arkhangelski Regionális Mentőcsapatnak is. Kiemelt célja, hogy városi területen közel tökéletesen dolgozó kutyás csapatokat képezzen ki, ezzel is meggyőzve a folyamatosan kétkedőket, hogy sok minden lehetséges. Néha egy-egy feladat elsőre lehetetlennek tűnik, de elkezdenek dolgozni rajta, és egyszer csak működik! Lyubov számára Kevin Kocher az a személy, a nagybetűs tanár, aki meghaladja korát a tudásával és elképzeléseivel… ő pedig szeretne jó diákként bizonyítani. Lyubov imádja a mantrailinget, az élete nagy részét ez tölti ki.

A csapatának tagjait rendszeresen hívják a rendőrségtől, kutató-mentő egységektől, stb., akik kiváló munkát végeznek. Lyubov kiemelt célja, hogy a kutyája, Cuno alkalmazásával folyamatosan megbízható információkat legyenek képesek szolgáltatni, és emberi életeket tudjanak megmenteni.

„A cél adott, az eléréséért pedig mindannyiunknak rendületlenül folytatni kell a gyakorlást!”