Portré – Frank Kania – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

Portré – Frank Kania – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

A 2017. április 21. és 23. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi szemináriumon külföldi és magyar instruktorok fogják segíteni a résztvevők munkáját és képzését. A magyar INBTI instruktorok bemutatkozását a honlapunkon lehet megtalálni, a más országból érkező oktatókat mostani sorozatunkban szeretnénk röviden bemutatni.

 

Frank Kania

Képtalálat a következőre: „frank kania mantrailing” Budapesti Mantrailing Akadémia fényképe.

Immáron 35. éve foglalkozik Frank kutyákkal. Korábban őrző-védő, engedelmes és nyomkövető kiképzőként tevékenykedett, 5 éve azonban már kizárólag a mantrailinggel foglalkozik. Eleinte a Német Vöröskeresztnél volt, az elmúlt két évben a DLRG nevű szervezet kutyavezetőjeként vett részt eltűnt személyek keresésében. Ma már nem jár rendszeresen bevetésekre, csak kimondott felkéréseket vállal, ahol pl. más kereső munkát leállítottak. Ezért is képezte ki a kutyáját, a bajor hegyi vérebet, Tonit arra, hogy a halott emberi szaggal is tudjon dolgozni. A legfőbb feladatának azonban a mantrailinges csapatok kiképzését tartja, rendszeresen gyakorol világszerte rendőrökkel, biztonsági cégek embereivel, segítő- és mentőkutyás szervezetek tagjaival. Többek között Oroszországban, Dél-Afrikában, a Dominikai Köztársaságban, stb. járt emiatt, Magyarországra is sokadik alkalommal tér most vissza. 2017-ben hosszabb időre Nepalba fog utazni, ahol egy mentőkutyás csapattal a Himalája területén fog gyakorolni és képezni.

Legnagyobb sikerének azt tartja, amikor 2016. májusában élve megtaláltak kutyájával egy kb. 30 órája eltűnt, demenciában szenvedő személyt. Az eltűntet előtte hiába kereste a rendőrség és több kutató-mentő csapat, pedig még helikoptert is bevetettek.