Portré – Chad Carpenter – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

Portré – Chad Carpenter – INBTI Szeminárium Budapest, 2017.04.21-23.

A 2017. április 21. és 23. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi szemináriumon külföldi és magyar instruktorok fogják segíteni a résztvevők munkáját és képzését. A magyar INBTI instruktorok bemutatkozását a honlapunkon lehet megtalálni, a más országból érkező oktatókat mostani sorozatunkban szeretnénk röviden bemutatni.

 

Chad Carpenter

SONY DSC chad_amos

Chad idén 20. évét tölti az Amerikai Egyesült Államok végrehajtói hatalmának tagjaként. Jelenleg az USA Dél-Dakota államában, a DCI (Division of Criminal Investigation – Ügyészségi Nyomozó Iroda) ügynökeként tevékeny. Chad számos egység tagjaként komoly tapasztalatra tett szert: SWAT tag, kerékpáros járőr, fegyveres és közelharc kiképző, mentőbúvár, nyomozó, drog különleges ügynök.

2008 óta az International Bloodhound Training Institue (INBTI) instruktora is. Chad számos szemináriumot vezetett és sok vizsgát bonyolított le Európában és az Egyesült Államokban is. Kutyáival számtalanszor bizonyította rátermettségét, hozzáértését az Államok bíróságai előtt.

A 2010-ben elpusztult legendás kutyájával, Amos-szal, az angol vérebbel, több mint 75 sikeres bevetésen volt túl, ahol gyilkosokat, rablókat, betörőket és lopott autókat követtek, nem beszélve az eltűnt és elrabolt emberekről. Amos segítségével Chad sokat tett azért, hogy az iskolákat látogatva, a gyerekeket tájékoztatva megelőzzék a gyakori emberrablásokat. Munkájuk elismeréseként számos kitüntetésben részesültek polgármesterektől, rendőri vezetőktől, sheriffektől és ügyészektől. A legfontosabb elismerés azonban mindig is az volt számára, amit az eltűnt személyek családjától kapott, hiszen ezért szolgálta mindig is a közösséget, s teszi ezt a mani napig.