Csapattréning

Csapattréning

A Mantrailing Akadémia Alapítvány meghívására érkezett Magyarországra december 5-én Thilo Pirzer, a bajorországi rendőrség nyomozója, szolgálati kutya kiképzője. Rendőrként nemcsak bűncselekmények felderítésében vesz részt kutyájával, hanem eltűnt személyek keresésében is. Évente mintegy 200 esethez kap riasztást, így a mantrailing és emellett a nyomkövetés terén is sok éves tapasztalattal rendelkezik. Meghívásunkat örömmel és szívesen fogadta, hisz két évvel ezelőtt már járt hazánkban egy közös képzés keretein belül és azóta csoportunkkal folyamatos az együttműködés.

Látogatásának célja ezúttal az volt, hogy a rendőrségi személykövető kutyák felkészítése és élesben történő alkalmazása során szerzett tapasztalatait megossza alapítványunk önkénteseivel. Jártasságával és szakértelmével egyaránt segítette az Akadémián kiképzés alatt álló kölyökkutyák alapozását és a gyakorlottabb kutya-gazda párosok munkájának fejlesztését.

A három napos tréning Budapest különböző helyszínein, illetve Szentendre zegzugos, sikátoros belvárosában zajlott, amelynek középpontjában elsősorban a problémamegoldás és a kutyák képzésének hatékonyabbá tétele volt, az eredményesség jegyében.

Különböző valós eltűnési szituációk rekonstruálásával önkénteseink hasznos tanácsokat kaptak a jövőre nézve, amelyeket alkalmazhatnak a kutyáikkal való munka során.