Diákok ismerkedtek a mentőkutyázással

Diákok ismerkedtek a mentőkutyázással

A Mantrailing Akadémia Alapítvány december 11-én a budapesti Kürt Alapítványi Gimnáziumba kapott meghívást. A gimnázium rendszeresen lát vendégül civil szervezeteket, szervez ún. témanapokat, ahol a diákok megismerkedhetnek különböző közösségi tevékenységekkel.

A mostani témanapon szóvivőnk, Hernyák Aurél beszélt a középiskolásoknak a kutyával történő személykövetésről, a mentőkutyákról, valamint az Alapítvány önkénteseinek munkájáról. Aurélt
elkísérte kutyája is, Zeller, aki nagy sikert aratott a tanulók körében.

Egy héttel később a farmosi Matolcsy Miklós Általános Iskola 6. osztályos tanulóihoz látogattunk el, akiknek Gránicz Csaba, az Alapítvány elnöke a könyvtárban tartott előadást. Nagy érdeklődés kísérte az eltűnt személyek keresése során alkalmazott felszerelések bemutatóját is.

A látogatás végén a tanulók megismerkedhettek Fickóval, a tapasztalt mentőkutyával, valamint az 5 hónapos, még kiképzés alatt álló Alfával, akik hamar belopták magukat a gyerekek szívébe.

Kedves Diákok!
Alapítványunk lehetőséget biztosít az iskolai közösségi szolgálatteljesítésére azon lelkes diákok számára, akik szeretnének jobban megismerkedni a mentőkutyázással és szívesen segédkeznének a mentőkutyáink felkészítésében. A szolgálat igazolásához szükség van a fogadó szervezet és az adott oktatási intézmény közötti hivatalos megállapodásra, így amennyiben felkeltettük érdeklődésed, keress minket a következő címen: [email protected]