Életmentő „bújócska”

Életmentő „bújócska”

Az a megtiszteltetést ért bennünket, hogy a Nők Lapja Egészség újságírója készített a mantrailingről és alapítványunkról egy interjút, miközben be is mutathattuk röviden, miről is szól a kiképzés és maga a keresés.

Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen és töretlenül érdeklődnek a mantrailing iránt, legyen szó sportolásról vagy mentőkutyázásról. A mentések mellett azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg és műveljék ezt, a kutya csodálatos képességein alapuló és a gazdával való összhangot próbára tevő, mégis nagyon szórakoztató „bújócskát”. Nem mindegy, ezt hogyan tesszük: fontos stabilan megalapozni a jövőbeni munkát, a kutya számára szükséges egyéni és egyedi módszereket alkalmazzunk, hogy minél élvezetesebb legyen a a tevékenység, csináljuk azt bármilyen céllal is.

A kutya számára az emberi aspektusból legkomolyabb helyzet, egy eltűnt személy keresése is ugyanolyan, mint amikor a gyakorlásokon, szimulációkon és vizsgákon állítjuk kihívások elé a párosokat: játékos bújócska, melynek célja a nyomot lekövetve megtalálni a keresett személyt és megkapni a legszuperebb jutalmat!

A cikket a Nők Lapja Egészség 2020. augusztusi-szeptemberi dupla számában és alább PDF-ben olvashatjátok (2 oldal)!

MT-cikk-1