Csapat-tréning hétvége 2020. szeptember

Csapat-tréning hétvége 2020. szeptember

Szeptember utolsó hétvégéjén csapat-tréninget és elsősegély továbbképzést szervezett mentőkutyás önkénteseinek a Mantrailing Akadémia Alapítvány.

Sajnos a Covid-19 karantén előírásai és a kennelköhögés járvány miatt több önkéntesünk, nem, vagy csak kutya nélkül tudott részt venni az eseményen. A pénteki napon a Greyhoundpark Alsónémedi területén és annak környezetében jellemzően különböző komponensekkel tarkított külterületi nyomokat dolgoztak ki a kutyás párosok. Nehezítő körülményt jelentett a viharos széllel érkező hidegfront is. A gyakorlás keretein belül sor került támogatónk, a Julius K9 megújult mantrailinges hámjainak tesztelésére és fotózására is. Szombaton délelőtt Budakalászon kertvárosi környezetben, délután pedig Óbudán, kifejezetten forgalmas közegben tették próbára magukat és kutyáikat az alapítvány kutyavezetői.

A kora esti óráktól a DOG3 Aquincum-ban az egészségügyi képzésé volt a főszerep. Először fontos kutya-elsősegély információkat kaptunk, Varga-Szarvas Zsuzsa doktornő végigvezette a csapatot a potenciálisan előforduló sérüléstípusokon és az ilyenkor szükséges teendőkön, a lábtöréstől mérgezésen át a helyes kötözési technikákig, túlhevülésig sok minden szóba került. Ezt követte Győrffi István mentőápoló humán elsősegély előadása, melyet újraélesztési gyakorlat követett. Számtalan, több évtizedes gyakorlatból származó jó tanácsot kaptunk. Távol lévő mentőkutyás önkénteseink számára biztosítottuk az on-line kapcsolatot, ők is élőben követhették az oktatást.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Greyhoundpark Alsónémedinek és a DOG3 Aquincum-nak a helyszínek rendelkezésünkre bocsátásáért.

Köszönjük a profi képeket Szigeti Tamás fotósnak!