XI. Országos Mantrailing Találkozó – Budapest

XI. Országos Mantrailing Találkozó – Budapest

2020. október 10-11.

A Mantrailing Akadémia Alapítvány 2020. őszén 11. alkalommal rendezte meg országos mantrailing találkozóját Budapesten, amelyre ezúttal 45 fő, 37 kutyával érkezett. Izgatottan vártuk mi magunk is a találkozást, a közös gyakorlást, hisz a négylábú mantrailerek között a 4 hónapostól 13 éves korig, a törpe pincsertől a nagytermetű kaukázusi juhászkutyáig, igencsak sokféle fajtájú kutya jött most el hozzánk.

Véreb nyomon

A civil résztvevők mellett a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület önkéntesei is újra velünk tartottak mentőkutyáikkal. A hagyományokat folytatva idén ugyancsak szerettünk volna valamely érdekes, a mantrailinghez szorosan kapcsolódó témában előadást tartani, így a járványhelyzetre tekintettel, illetve az áprilisi „Karantén mantrailing” sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy ismét online módon szervezzük
meg az elméleti bemutatót.

Online előadás

Újhelyi Tamás, a Szent István Egyetem oktatója, előadásában a szagok világába kalauzolta el a résztvevőket. A mintegy kétórás prezentáció alatt rengeteg érdekes és hasznos dolgot tudhattunk meg a kutyák szaglásáról, s a feltett kérdések révén talán sikerült választ kapnunk arra, hogy a
mantrailing gyakorlati alkalmazásakor, egy lélegzetvétel, egy szippantás, mennyi információt rejt magába kutyáink számára. A téma sokrétű, amit jól érzékeltet az is, hogy az egyetemi tanagyag mintegy 50 órás és még így is milyen kevés az, amit tudunk a kutyák eme csodálatos érzékszervéről.
Ezúton is köszönjük Tamásnak, hogy megosztotta velünk tudását, tapasztalatait és reméljük lesz még lehetőség a jövőben erről beszélgetni.

A legfontosabb a játék 🙂


A szombati nap reggelén kezdetét vette a gyakorlati tréning. A résztvevők hét csoportra osztva, oktatóink felügyelete és irányítása mellett, délelőtt és délután különböző helyszíneken, városban és külterületen gyakorlatoztak kutyáikkal.

Zsófi és Prézlee minden akadályt leküzdenek

Az oktatók most is nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy mindenki a tapasztalatuk és tudásszintjüknek megfelelő, egyénre szabott feladatot kapjon, s ezáltal segíthessék egy-egy probléma megoldását, illetve a kutya-gazda párosok fejlődését a jövőben.

Vizsla a nyomon


Reméljük, hogy hasznos és tanulságos volt számotokra a találkozó és öszönjük, hogy ilyen sokan velünk tartottak.

Pike a törpe pincser nyomon


Aki pedig most hall először a mantrailingről, és szeretné jobban megismerni a nyomkövetés eme fajtáját, keressen minket bizalommal, hisz rendezvényeinken bárki részt vehet, bármilyen korú és fajtájú kutyával.

Tigi és gazdája keresnek

A mantrailing módszer hobbiként is remek program, ahol megismerhetitek kutyátok képességeit és nem utolsósorban, kiváló élményt nyújt kutyának és vezetőjének egyaránt.

Dió jutalma
Baylee intensity trail
Barka a kölyök vizsla talál
Indításra várva

Köszönjük azt, hogy két értékes napot tölthettünk veletek:

MAA Csapata