Eltűnt személy keresése – Nagysáp, 2020. október 8.

Eltűnt személy keresése – Nagysáp, 2020. október 8.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kért mentőkutyás segítséget egy 40 év körüli súlyosan értelmi fogyatékos, dezorientált férfi eltűnéséhez, aki a kora délutáni órákban ismeretlen helyre távozott nagysápi otthonából.

Csapatunk 2 fővel és 2 mantrailinges kutyával éjjel 2 óra után érkezett az eltűnt személy lakóhelyére és azonnal megkezdték az információgyűjtést, illetve a szagrögzítést a hozzátartozók és a helyszínen tartózkodó rendőr járőrök segítségével. A kutatáshoz csatlakozott a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület is 1 fővel, valamint 1 területkutató kutyával. Az eltűnés óta ekkorra már közel 12 óra telt el.
Az első mantrailinges kutya a férfi lakóhelyéről lett indítva, s a viharos szél ellenére mintegy 2 kilométeren át követte a hegyoldalban fekvő kis községben az eltűnt személy nyomát. A másik mantrailinges kutya szintén az első kutya által felvett nyomon indult el. Ezzel párhuzamosan a közeli erdős helyek területkutató kutyával való átvizsgálása is megkezdődött.
A rendőrségi biztosításnak köszönhetően, valamennyi kutya zavartalanul dolgozhatott. Mindkét mantrailinges kutya ugyanahhoz a családi házhoz vezetett, amiről utóbb kiderült, hogy az ott lakó hölgy feltételezett kapcsolatban áll az eltűnt személlyel. Sajnos azonban a ház lakói nem bizonyultak együttműködőnek, így nem volt lehetőségünk bejutni az ingatlanba, amiből megtudhattuk volna, mennyire volt eredményes önkéntesünk és kutyáinak munkája.
A Mantrailing Akadémia Alapítvány és a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület önkéntesei az éjszaka folyamán a rendőrséggel együttműködve nagy erőkkel keresték a férfit, azonban a keresés akkor sajnos nem vezetett eredményre. Utólag kaptuk a hírt, hogy a férfit pár nappal később egy közeli lakatlan ingatlanban rejtőzködve találták meg.