Eltűnt személy keresése – Győr, 2020. június 13.

Eltűnt személy keresése – Győr, 2020. június 13.

2020. június 13-án riasztás érkezett a Mantrailing Akadémia Alapítványhoz, egy 65 éves hölgy eltűnésével kapcsolatban, aki a reggeli órákban búcsúüzenetet hátrahagyva, telefonja nélkül, öngyilkossági szándékkal ismeretlen helyre távozott győri otthonából.

A MAA csapata 6 fővel és 3 mantrailinges kutyával délután 5 óra körül érkezett az eltűnt lakóhelyéhez. A családtagokkal, illetve a helyszínen tartózkodó rendőr járőrökkel egyeztetve, megkezdtük az információgyűjtést, majd ezt követően sor került a szagminta begyűjtésére is. Az öngyilkossági szándék és a külterületi erdős rész közelségéből adódóan, értesítettük a területkutató kutyákkal dolgozó mentőszervezeteket is, így a kutatáshoz csatlakoztak a Kutyák Határok Nélkül, illetve a Mancs a kézben Mentőkutyás Egyesület önkéntesei is.

A párás, fülledt levegő, valamint a meleg megnehezítette a kutyák nyomkövetési munkáját, – aznap délután a levegő hőmérséklete elérte a 30 Celsius fokot, és ilyenkor az aszfalté akár 60 Celsius fok is lehet –. A külterületen több vízgyűjtő kút, vízelvezető árok és csatorna is volt, így emiatt is fennállt a veszélye, hogy a keresett személy sérülést szenvedhetett.

A mantrailinges kutyák a lakóhely bejáratától határozottan követték az eltűnt személy nyomát, a háztól elvezető utcán haladva, valamint a közeli erdős, mezős területen. A kora este folyamán a mantrailinges kutyák munkája alapján megjelölt terület átvizsgálását területkutató kutyák folytatták.

A keresésben nagy számban vettek részt a helyi lakosok is, a szomszédok pedig hideg vízzel, kávéval segítették a kutató-mentő szervezetetek munkáját.

Ezúttal szerencsésen végződött az eset, ugyanis az esti órákban a járőrökkel történő egyeztetés közben a keresett személy hazasétált. Állapotára tekintettel értesítették a mentőszolgálatot, akik kiérkezésüket követően ellátták a hölgyet.