Eltűnt személy keresése – Győr, 2021. szeptember 7.

Eltűnt személy keresése – Győr, 2021. szeptember 7.

A Győri Rendőrkapitányság kérte Alapítványunk segítségét szeptember 7-én délután egy középkorú hölgy eltűnésével kapcsolatban. A rendelkezésre álló információk szerint a keresett személy a hajnali órákban feltételezhetően öngyilkossági szándékkal hagyta el győri otthonát és bár mobiltelefonját magával vitte, azonban a hívásokra nem felelt.

Az MAA 8 önkéntese, 2 mantrailinges és 1 területkutató kutyával a riasztást követően azonnal útnak indult Győrbe. A kutatáshoz csatlakozott még a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány 3 tagja 3 területkutató kutyájával, valamint a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület önkéntese.

Csapatunk 3 tagja a hölgy lakóhelyén a hozzátartozók közreműködésével elvégezte a szagrögzítést, míg ezalatt többi önkéntesünk a hatóságokkal egyeztetett. A térfigyelő kamerák hajnali felvételei alapján, Győr belvárosának egy adott pontján felismerték az eltűntet, így először arról a pontról próbáltuk meg mantrailinges kutyánkat indítani. A kutya – folyamatos rendőri biztosítás mellett – határozottan indult, magabiztosan követte a nyomot városi környezetben. Munkáját nehezítette, hogy az eltűnés óta több, mint 16 óra telt el és a napközben egyébként rendkívül forgalmas sétálóutcákon haladva kellett lekövetnie az eltűnt nyomát.

Ezalatt a rendőrségtől újabb információt kaptunk, mely szerint a hölgy mobiltelefonjának cellainformációi alapján sikerült egy a város szélén lévő erdős-bozótos területet lehatárolni, amely egybeesett a mantrailinges kutyánk által meghatározott iránnyal. Az aljnövényzettel sűrűn beborított terület átvizsgálását a rendőrség iránymutatása alapján területkutató kutyákkal kezdték meg. Önkénteseink a területkutató kutyák vezetőit kísérve szintén közreműködtek a kutatásban, emellett csapatunk fiatal területkutató kutyája is bevetésre került.

Az eltűnt hölgyet rövid időn belül végül a jelzett területen a kutatásban részt vevő civil személy találta meg életben. A hölgyet a helyszínre érkező mentők kórházba szállították.

Ez úton fejezzük ki köszönetünket a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány és a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület helyszínre vonuló munkatársainak a segítségét, valamint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesületnek és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, hogy készenlétben álltak.