Eltűnt személy keresése – Dunakeszi, 2021. szeptember 11.

Eltűnt személy keresése – Dunakeszi, 2021. szeptember 11.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kérte a segítségünk egy 50 éves Dunakeszin élő férfi eltűnése ügyében, aki feltehetően az éjjeli órákban búcsúlevelet hátrahagyva, valószínűsíthetően öngyilkossági szándékkal távozott arról a tanyáról, ahol életvitel szerűen tartózkodott és dolgozott is egyben.

Alapítványunk egy önkéntese mantrailinges kutyájával hamar a tanyához érkezett és az ott tartózkodó rendőr járőrök közreműködésével megkezdte az információgyűjtést, majd a férfi lakhelyén a szagrögzítést. Nemsokkal később további 3 önkéntesünk is a helyszínre érkezett. A kutatáshoz csatlakozott még a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület 4 önkéntese mantrailinges és területkutató kutyáikkal.
A mantrailinges kutyánkat közvetlenül a lakhely bejáratától indítottunk. Az eltűnés óta megközelítőleg 10 óra telhetett el. A kutya munkáját nagyban nehezítette, hogy a tanyán és a szomszédos területen háztáji haszonállatok éltek, továbbá a közel 30 fokos hőmérséklet. A kutya elhagyva a tanyát, folyamatos rendőri biztosítás mellett, poros földutakon mintegy 1,2 km-n át követte az eltűnt személy nyomát, egy közelben lévő másik tanya melletti útra vezetve önkéntesünk. Ezalatt az idő alatt a helyszínre érkező csapattagjaink mantrailinges kutyáival szintén a bejárattól kíséreltük meg felvetetni a szagnyomot. Délután kaptuk a hírt, miszerint a férfi felhívta a tanyán élőket, Miskolcon tartózkodik, jól van. Elmondása szerint azon az útvonalon távozott, amelyet mantrailinges kutyánk meghatározott, továbbá megtudtuk azt is, hogy annál a közeli tanyánál egy ismerőse felvette autóval és így jutottak el Miskolcra.
Ezúton is köszönjük a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület helyszínre vonuló önkénteseinek a segítségét, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, hogy készenlétben álltak.