Mentési gyakorlaton a Mátrában

Mentési gyakorlaton a Mátrában

A Kékes Kutató-Mentő Alapítvány és a Mantrailing Akadémia Alapítvány közös mentési gyakorlaton vett részt 2021. szeptember 19-én Sástón.

A közös riasztási gyakorlat során vasárnap a reggeli órákban sérült túrázókról, eltévedt kirándulókról érkezett segélykérő bejelentés. A két szervezet önkéntesei a helyszínre vonulva közös erővel kezdték meg az eltűnt személyek mantrailinges kutyákkal történő felkutatását. A Mátra sziklás, kőtenger borította terepén alapítványunk személykövető kutyái bizonyították rátermettségüket és lekövetve az eltűntek nyomát, elvezették a kutató csapatot a keresett személyekhez. A Kékes Kutató-Mentő csapatának önkéntesei a sérült szakszerű ellátását követően azonnal megkezdték biztonságos kimentésüket.
A gyakorlat célja a mentésben résztvevő önkéntesek szaktudásának megismerése, a mentésirányítók és a mentésben részt vevők feladatainak összehangolása, valamint a két szervezet hatékony együttműködésének elősegítése volt.
Nagy megtiszteltetés és öröm volt számunkra a közös szakmai munka, melynek során betekintést kaphattunk a speciális mentési felszerelések alkalmazásába és emellett lehetőségünk volt mentőkutyáink terepen való alkalmazásával részletesebben bemutatni a mantrailing módszerének hatékonyságát.

Köszönjük a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány meghívását és munkatársainak a kedves vendéglátást!
a Mantrailing Akadémia Alapítvány csapata