Eltűnt személy keresése – Tápiószecső, 2021. február 27.

Eltűnt személy keresése – Tápiószecső, 2021. február 27.

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság kérte segítségünk egy 60 év körüli hölgy eltűnésével kapcsolatban, aki a kora reggeli órákban ismeretlen helyre távozott tápiószecsői otthonából.
Az MAA csapata 2 fővel és 1 mantrailinges kutyával vett részt a kutatásban, amelyhez csatlakoztak még a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület önkéntesei, a Tápiószecsői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint polgárőrök.


A helyszínen történt információgyűjtést követően, önkénteseink a hölgy lakásán rögzítettek szagmintát, majd a hozzátartozókkal, a hölgy férjével, lányával és unokájával is egyeztették az eltűnés körülményeit.
A mantrailinges kutyát közvetlenül a lakás bejáratától indítottuk. Az eltűnés óta közel 10 óra telt el. A kutya – rendőri biztosítás mellett – határozottan indult, magabiztosan követte a nyomot városi környezetben.

Az általa meghatározott irányt egy bolt biztonsági kamerája is igazolta, amelynek felvételén azonosították a hölgyet. A kutya igen erős szélben haladt, majd az útról letérve, elhagyva a települést, az erdőn át folytatta a nyomkövetést, a szomszédos település irányába.

Több, mint 2,5 km megtétele után az idegi kifáradás jeleit mutatta, így megszakítottuk a nyomkövetést.
Az eset ezúttal szerencsésen végződött, a helyzetértékelés közben érkezett a hír, miszerint a hölgyet az önkéntes tűzoltók épségben megtalálták, a kutya által jelzett irányban, egy másik településhez tartozó erdősávban.