Jótékonysági árverés az életmentés jegyében

Jótékonysági árverés az életmentés jegyében

Sokszor szembesülünk azzal egy-egy riasztás helyszínén, hogy vannak, akik szerint – hasonlóan a rendőrséghez, mentőkhöz -, a mi szervezetünk is állami fenntartású és kutyavezetőink fő állásúként, fizetést kapnak munkájukért. Hisz az éjszaka közepén, a szakadó esőben, a téli fagyok alatt ki az, aki önként útnak indulna egy számára ismeretlen személy megkeresésére. Ilyenkor döbbenten hallgatják, hogy valójában önkéntesek vagyunk, akik a mentések során keletkezett költségeket, valamint a felszereléseket alapvetően önerőből finanszírozzák, és csupán a rendezvényeinkből, a magánszemélyek szja 1%-os felajánlásából, valamint a vállalatoktól befolyó adományok, támogatások jelentik számunkra a fennmaradást, a működést.
Ezért is indítottuk útjára egy évvel ezelőtt, 2019. decemberben a „Licitre fel, hogy segíthessünk” adománygyűjtő programunkat a Facebookon, más szervezetek példáját követve.

Aki esetleg még nem ismerné, e jótékonysági kezdeményezés lényege, hogy bárki felajánlhat valamilyen terméket vagy szolgáltatást, amire kommentben van lehetőség licitálni, majd a licit lezárását követően, annak nyertese a vásárlás összegét nem a felajánló, hanem a támogatandó szervezet részére utalja át, adomány formájában. Így ezzel nemcsak a vásárló, hanem aki a felajánlást teszi, az is támogathat nemes célokat.
A mi online aukciós csoportunk célja alapítványunk eltűnt személyek keresése érdekében végzett önkéntes mentőkutyás tevékenységének támogatása.
A csoport nyilvános, vagyis bárki csatlakozhat, bárki tehet felajánlást, ami pedig bármi lehet. A teljesség igénye nélkül, csak néhányat említenénk a megannyi aukciónk közül; kutyás felszerelések, egyedi kézműves ékszerek, műszaki cikkek, bútorok, tréning bérletek, ajándékutalványok. A csoporthoz eddig 180 lelkes támogató csatlakozott, s számunkra mindig nagy öröm, amikor valamelyik csoporttagtól újabb értesítés érkezik a Facebook-on, mert egy újabb felajánlást tett és megható, amikor nemsokkal a meghirdetést követően már érkezik is a licit ajánlat.
Az egyik legtöbb licitet kapó felajánlás a mantrailing tréning bérlet volt, amellyel lehetőség van önkénteseinkkel, oktatóinkkal egy több alkalmas közös gyakorlásra. A nagy népszerűségre való tekintettel, a jövőben is tervezünk ilyen jellegű edzés alkalmakat, így aki korábban lemaradt, ne csüggedjen, lesz még ilyen lehetőség, érdemes tehát gyakran ellátogatni oldalunkra.
Ezzel az írással egyrészt szeretnék kifejezni a csoport tagjainak köszönetünket és hálánkat, hogy felajánlásaitokkal és licitjeitekkel életben tartjátok az oldalt és ezzel alapítványunkat is.

Az elmúlt évben közel 180000 Ft-tal támogattátok önkénteseink és kutyáink munkáját, ami felbecsülhetetlen segítség számunkra, különösen ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban.

Kedves olvasónk, ha még nem vagy tag, kérjük, csatlakozz te is karitatív kezdeményezésünkhöz, és ha lehetőséged van, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal oldalunk (Licitre fel, hogy segíthessünk). Segítsetek kérlek, hogy továbbra is azért dolgozhassunk kutyáinkkal, hogy életet menthessünk, veletek együtt.

MAA csapata