Mantrailing Vizsganap, 2022. ősz

Mantrailing Vizsganap, 2022. ősz

Alapítványunk november 26-án szombaton ismét lehetőséget biztosított vállalkozó szellemű mantrailer párosoknak, hogy felmérjék tudásszintjük, képesek-e mantrailinges kutyáikkal lekövetni egy személy nyomát a megadott vizsgaparaméterek alapján. A vizsgák helyszínéül Gyömrő és Szombathely városi, valamint külterületi terepe szolgált.

A vizsgára bárki, bármilyen képzési módszer alapján kiképzett kutyájával jelentkezhetett. Ezen a napon 15-en vállalták kutyáikkal a megmérettetést, közülük 12 kutyavezető A/1, 3 kutyavezető pedig A/2 szintű vizsgára nevezett.


A kedvtelésből tartott kutyák számára szervezett vizsga első szintjének (A/1) megfelelően, egy kb. 500 méter hosszú, legalább két irányváltást tartalmazó 30-60 perc időkiesésű nyomot kell lekövetniük külterületen az arra jelentkezőknek. Aki korábban már eredményesen teljesítette ezt a szintet, jelentkezhetett a következő, A/2 típusú vizsgára, ahol hasonló időkiesésű és hosszúságú nyomon tehették próbára tudásukat, azonban már nehezebb, több kihívást tartogató városi körülmények között.

A honlapunkon közzétett vizsgaszabályzatunk minden szükséges információt tartalmaz, a nyomokra, a nyomkidolgozásra és az értékelésre vonatkozóan, emellett előnye, hogy mivel nemzetközi tapasztalatokon, vizsgarendszereken alapul, így megítélésünk szerint képzési módszertől függetlenül alkalmas az egyes mantrailinges kutya-gazda párosok felkészültségének objektív megítélésére.


Novemberi vizsganapunkon ezúttal hatan teljesítettek sikeres „A” kategóriás vizsgát.
A/1 szinten:
– Pénzes Ádám kutyavezető, Nanook hívónevű Husky fajtájú kutyájával,
– Ördög István kutyavezető, a Tatabányai 4X4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, Elen hívónevű Németjuhász fajtájú kutyájával,
– Vernyik Adrienn kutyavezető, Tücsök hívónevű keverék kutyájával,
– Lukács Zoltán kutyavezető, Zora hívónevű Kuvasz fajtájú kutyájával.
A/2 szinten:
– Klausz Barbara kutyavezető, Nord hívónevű Aussie fajtájú kutyájával,
– Simon Zoltán kutyavezető, Goku hívónevű Husky fajtájú kutyájával.

A sikeres vizsgákhoz a Mantrailing Akadémia Alapítvány csapata ezúton is gratulál!

Klausz Barbara és Nord
Pénzes Ádám és Nanook
Ördög István és Elen
Vernyik Adrienn és Tücsök
Lukács Zoltán és Zora
Simon Zoltán és Goku

Örömmel tölt el minket, hogy sokan rendszeres és tudatosan felépített tréningezéssel készültek a vizsgaszintek teljesítésére, és így a befektetett idő, energia meg is hozta a gyümölcsét. Többen kiváló minősítéssel zárták a vizsgát, és számunkra is élmény, ahogy a kutyavezetők egy csapatként, összhangban, közösen együttműködve dolgozták ki sikeresen a nyomokat.


Sajnos nem minden jelentkező zárta eredményesen a napot, de sok kifejezetten szép nyomkidolgozást láthattunk, és roppantul sajnáltuk, amikor szinte métereken múlt a siker.
Köszönjük nyomfektetőinknek a segítségét, hogy ezen a hideg, ködös novemberi szombat reggel vállalták a korán kelést, a nyomok lefektetését, hozzájárulva a vizsga lebonyolításához. Alapítványunk szendviccsel, ásványvízzel és csokival köszönte meg munkájukat. Többségük lelkes mantrailer, akik tervezik, hogy kutyáikkal jelentkeznek a legközelebbi vizsgánkra, így számukra igen hasznos volt, hogy megfigyelőként végig kísérhették valamely soron következő vizsgázó nyomkidolgozását. Amellett, hogy így a terepen saját maguk megtapasztalhatták a vizsgakörülményeket, egy-egy vizsga értékeléséből is rengeteget tanulhattak, amely saját felkészülésüket segítheti majd.
Terveink szerint 2023. tavaszán, majd azt követően nyáron lesz lehetőség ismét vizsgára jelentkezni, amelyet már mi magunk is izgatottan várunk. Kövessétek Facebook oldalunk, iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy minél hamarabb értesüljetek az időpontokról.
Addig is jó tréningezést kívánunk mindenkinek!
A MAA csapata