Hogyan utaznak mentőkutyáink az autóban 

Hogyan utaznak mentőkutyáink az autóban 

Az utóbbi időben többször kérdeztetek minket az autóinkban található boxokról, illetve a kutyák autóban történő szállításáról, ezért úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek boxainkat, amelyeket a Dogbox Kft. készített számunkra és elmondjuk azt is, miért pont ezeket használják a Mantrailing Akadémia Alapítvány önkéntesei. 

Mindenek előtt nézzük meg a jogszabályi hátteret, amelyről tapasztalataink szerint sajnos kevesen tudnak. A KRESZ értelmében a kutya az autóban rakománynak minősül, így a szállításukat illetően, a teherszállításra vonatkozó rendelkezéseknek kell megfelelni (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 47. §). E szabályok között a legfontosabb az, hogy „a rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.”. 

A kutya szabályos szállítása többféle módon is megvalósítható, széles a választék ilyen termékek terén (kutyáknak készült biztonsági öv, térelválasztó rácsok, hálók, speciális hámok, amelyek a biztonsági övre csatlakoztathatók, műanyag és fém kutyaszállító ketrecek), azonban a szabályok betartása mellett számunkra a biztonság a legfontosabb szempont. Mi ezért választottuk a Dogbox Kft. által készített boxokat, véleményünk szerintünk ez a legbiztonságosabb módja kutyáink szállításának.

Bevetési autók

Az üzletekben kapható boxokkal ellentétben, minden dogbox egyedi igényekhez alkalmazkodva készül, autótípustól függően, az autó belső teréhez igazodva, a lehető legoptimálisabb helykihasználással. A boxok kiváló minőségűek, időtállóak, harapás- és rágásbiztosak, valamint masszív kialakításuknak köszönhetően maximális védelmet nyújtanak baleset esetén. A különböző extra felszerelésekkel, mint például beépíthető ventilátorok, rögzíthető rámpák, a kényelmi szempontok is biztosítottak. A Dogbox Kft. alapítója és tulajdonosa, Takács Attila, közel 10 éve gyárt boxokat – többek között a rendőrség számára is –, emellett régóta foglalkozik kutyákkal, így a hosszú évek tapasztalatának köszönhetően, nemcsak a kivitelezésben, hanem a tervezésben is tud hasznos tanácsokkal segíteni. 

Ezen cikk apropóján szeretnénk megköszönni a Dogbox Kft-nek az általa biztosított kedvezményt, amivel csapatunk munkáját támogatja.

A megrendelésről minden információt megtaláltok a Dogbox Kft. oldalán, forduljatok hozzájuk bizalommal!

https://www.facebook.com/dogbox.hu