Eltűnt személy keresése – Szentendre, 2020.05.05.

Eltűnt személy keresése – Szentendre, 2020.05.05.

2020. május 5-én a Készenléti Rendőrség (KR) kutyás járőrei, valamint a Mantrailing Akadémia Alapítvány (MAA) mentőkutyásai együttesen vettek részt egy idős, zavart férfi keresésében.

A bácsi előző nap délután szentendrei otthonából ismeretlen helyre távozott és azóta nem adott életjelet magáról. A keresésben részt vevők a helyszínre érkezést követően azonnal megkezdték az információgyűjtést, szagrögzítést, majd ezt követően indították mantrailinges (személykövető) kutyáikat.

A kutyák megközelítőleg 3,5 km-n át, a belváros irányába követték az eltűnt férfi nyomát. Az eltűnés óta ekkorra már közel 15 óra telt el. A kutyák által jelzett nyom két különböző pontján sikerült szemtanúkat találnunk, akik látták a bácsit arra sétálni, alátámasztva ezzel kutyáink nyomkidolgozásának pontosságát. A reggeli órákban a MAA részéről további 4 önkéntes, 3 mantrailinges kutyával csatlakozott a kereséshez. Eközben a hozzátartozó telefonján értesítést kapott, hogy egy újabb szemtanú a 11-es út mellett látott egy idős férfit, akire illett a személyleírás. A hozzátartozót önkénteseink autóval elvitték a megadott helyre, ahol azonosította az eltűnt személyt, így állampolgári segítséggel, épségben sikerült megtalálni az eltűnt bácsit.  

Köszönetünket fejezzük ki a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkénteseinek, hogy készenlétben álltak.