Komoly szakmai elismerésben részesült a csapatunk

Komoly szakmai elismerésben részesült a csapatunk

Hatalmas megtiszteltetés érte a Mantrailing Akadémia Alapítvány csapatát az elmúlt években végzett szakmai munkájának elismeréseként. A 2018.04.27-29. között, az alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő INBTI Nemzetközi Mantrailing Konferencia fővédnökségét a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Balogh János, r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos vállalta magára. A megnyitó ünnepségen a Készenléti Rendőrséget dr. Nagy György r. alezredes, a Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója (parancsnokhelyettes) képviseli.

A Mantrailing Akadémia Alapítvány önkéntesei eltűnt emberek keresésére képezik ki a kutyáikat az amerikai International Bloohound Training Institute (INBTI) alapítójának, az egykori seriffhelyettes Kevin John Kocher mantrailing-nyomkövető módszerével. A mantrailinges kutya az eltűnt személyt annak egyedi szaga alapján követi hatékonyan, nehéz, akár városi körülmények között is. Az évek során számos eredményes bevetés, a rendőrséggel és más mentőkutyás szervezetekkel folytatott szoros együttműködés mellett Magyarországon az alapítvány a mantrailing oktatásának területén is kimagasló szakmai szerepet tölt be.

Az INBTI Nemzetközi Mantrailing Konferencián (Budapest, 2018.04.27-29.) a mantrailing terén kiemelkedő szaktudással rendelkező oktatók vezetésével történik az előzetesen regisztrált kutyások képzése, közel 80 fő részvételével. Az instruktorok az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Spanyolországból és Oroszországból érkeznek. A magyar résztvevők mellett osztrák, spanyol, litván, orosz, dél-afrikai és az Egyesült Arab Emírségekből érkező szolgálati valamint civil kutyavezetők és megfigyelők gyakorolnak Budapesten.

Az esemény fő támogatója a JULIUS-K9, további támogatók a Farmina, az EgyediKutya.hu webáruház és a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége.