Budaörsi Airshow – 2021. augusztus 21.

Budaörsi Airshow – 2021. augusztus 21.

Két év elteltével újra megrendezésre került a Budaörsi Airshow, ahová ismét meghívást kapott Alapítványunk, hogy bemutathassuk önkéntes tevékenységünket, és persze hűséges négylábú társainkat is.


Az idén ingyenesen látogatható eseményt óriási érdeklődés kísérte, a szervezők látványos légi bemutatókkal, sokszínű családi és gyermek programokkal készültek. Bár a légteret a repülők és helikopterek hódították meg, a földön minden bizonnyal kutyáink lettek a legnépszerűbbek.
Önkénteseink nagy lelkesedéssel fogadták és örömmel avatták be a mentőkutya kiképzés, valamint a mantrailing és a szimatmunka rejtelmeibe az időnként igen nagy számban sátrunkhoz érkezőket, mialatt kutyáink farokcsóválva várták és élvezték a sok simogatást, kényeztetést.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az volt, milyen fajtájú kutyákkal dolgozunk. Bár Diót, a gyakorlott mentőkutyánkat, valamint a kiképzés alatt álló Barkát, azaz magyar vizsláinkat sokan felismerték, s persze a beagle sem volt ismeretlen, de a legnagyobb meglepetést mosómedve kopóinkkal okoztuk. Hazánkban kevésbé ismert kutyafajta lévén, nagy öröm volt számunkra megismertetni ezt a fajtát a nagyközönséggel. A két éves Alfa és a mindössze 6 hónapos Freya sokak szívébe belopta magát hosszú, lógó füleikkel.

A legkisebb vendégeinknek játszósarokkal kedveskedtünk, ahol rajzolhattak, színezhettek, legózhattak vagy épp gyurmafigurákat készítve hűsölhettek kicsit velünk együtt a sátrunk alatt.

Sokakat ezúttal is meglepett, hogy szervezetünk önkéntes alapon, ellenszolgáltatás nélkül végzi keresőkutyás tevékenységét, ezért rengetegen adakoztak alapítványunk javára. Megható volt számunkra ez a támogatás és segítő szándék, amellyel körbevettek minket a hozzánk ellátogató emberek.


Ezúton szeretnénk megköszönni a Budaörsi Airshow szervezőinek a meghívást és köszönjük a látogatók rendkívül nagylelkű adományait, amivel önkéntes keresőkutyás tevékenységünket támogatták. Az Alapítvány részére felajánlott összeget az eltűnt személyek felkutatásához szükséges felszerelésekre, üzemanyag költségeink fedezésére fordítjuk.