Megjelent a Bevethetőségi Vizsgaszabályzat!

Megjelent a Bevethetőségi Vizsgaszabályzat!

A Mantrailing Akadémia Alapítvány nemzetközi tapasztalatokat alapul véve, valamint a mentőkutyás szervezetekkel történt egyeztetést követően, átdolgozta a „B” kategóriájú, bevethetőségi vizsgarendszerét, amely mostantól hozzáférhető honlapunkon.
A vizsga célja, hogy életszerű feltételek mellett felmérje az egyes mantrailinges mentőkutyás csapatok alkalmasságát az éles bevetésekre. Azon kutya-felvezető párosok, amelyek megfeleltek a vizsgán, kimondottan elnyerik a MAA ajánlását a magyarországi mentőcsapatok számára, hogy az adott kutyát a felvezetőjével együtt alkalmazzák eltűnt személyek keresése során. Ezáltal szavatolható, hogy a kutatásban megfelelően képzett csapatok vegyenek részt, akik magas színvonalon képesek segíteni kutyáikkal a hivatalos szervek munkáját is.
Szeretnénk kiemelni, hogy a vizsgaszabályzat meglátásunk szerint képzési módszertől függetlenül alkalmas az egyes mantrailinges mentőkutyás csapatok felkészültségének objektív megítélésére.
A vizsgára jogi személyiséggel rendelkező mentő vagy mentőkutyás szervezetek által javasolt személyek jelentkezhetnek, az „A” kategória 1. alkalmassági szintjének sikeres teljesítését követően. Indokolt esetben, egyedi elbírálás alapján elfogadjuk jogi személyiséggel még nem rendelkező, de a bevetéseken aktívan részt vevő mantrailinges kutyavezetők jelentkezését is.
A vizsgával és a vizsgáztatással kapcsolatos további részletes információkat a „A mantrailinges kutyák alkalmassági és minősítő teljesítménybírálati rendje” dokumentum tartalmazza, amely elérhető honlapunkon (https://mantrailing.hu/mantrailing-vizsga).