Csapattréning – Budapest, 2022. április 16.

Csapattréning – Budapest, 2022. április 16.

Áprilisi csapattréningünket Budapesten tartottuk, a XI. kerületi Infoparkban. Sok szempontból kihívást jelentő terület kutyáink és kutyavezetőink számára; a nyílt terek, az irodaházak közötti átjárók tanulságos nyomkidolgozásokat tartogattak. Zavaró ingerekben is bővelkedett a terület, hisz a tavaszias idő sokakat vonzott a parkba, így maximálisan sikerült kihasználni a helyszín adottságait a nyomfektetés során.
Egy szerencsés véletlennek köszönhetően meghívásunkra ellátogatott csapattréningünkre a német rendőrség nagy tapasztalattal rendelkező mantrailinges kutyavezetője, Bastian Lang. Elkísérte kutyája, Hugo is, a 7 éves Fekete-cser Mosómedvekopó, akivel aktívan dolgozik bűnügyek felderítésében Németországban.

Nagy örömünkre szolgált, hogy alkalmunk nyílt megfigyelni, hogyan dolgozik együtt kutyájával egy nyom kidolgozásán. A közösen eltöltött idő lehetőséget adott arra is, hogy pár kutyánk munkáját figyelemmel kísérve megossza tapasztalatait, meglátásait Alapítványunk önkénteseivel. Ezúton is köszönjük, hogy elfogadta meghívásunk és bízunk benne, a jövőben lesz még alkalmunk közös tréningre, tapasztalatcserére.