Eltűnt személy keresése – Budapest, 2022. április 16.

Eltűnt személy keresése – Budapest, 2022. április 16.

A BRFK ügyelete kérte alapítványunk segítségét április 16-án, Nagyszombat estéjén. A BRFK BTO bűnügyi kutyavezetőjével együttműködve dolgoztunk egy fiatal hölgy eltűnésével kapcsolatban Óbudán. Három önkéntesünk egy kutyával érkezett a helyszínre. Egy ponton hajóállomáson hagyott személyes tárgyak kapcsán a rendőrség kezdte meg a kutatást a polgárőrség és más szervezetek bevonásával. A rendőrségi nyomkövető kutya a mások által addigra szennyezett tárgyakról indítva dolgozott.

A helyszínre érve kaptuk az információt, hogy egy hozzátartozó elhozza a keresett személy közelben lezárva parkoló autójának pótkulcsát. Egyeztettünk a BRFK BTO kutyavezetőjével, és mivel ő már dolgozott a helyszínen a kutyájával, azt javasolta, az autóból rögzített szagmintával mi is indítsunk egy kutyát. Több órás várakozás után megérkezett a kulcs, a rendőrségi szemle vezetőjének hozzájárulásával és ellenőrzésével szagmintát rögzítettünk az autó vezetőüléséről. Erről a mintáról dolgozott önkéntesünk.

A kutya magabiztosan indult meg a nyomszáron, a rendőrségi nyomkövető kutyával megegyező eredményre jutott, az autótól szintén a pontonra vezetett. A keresés eredményéről tájékoztattuk a kutatás vezetőjét.

Köszönjük az együttműködést a Barracuda Egyesület tagjainak, akik végig a helyszínen segítették a közös munkát!