Csapatunktól reméltek segítséget hozzátartozók – Budapest, 2019.03.07.

Csapatunktól reméltek segítséget hozzátartozók – Budapest, 2019.03.07.

2019. március 7-én késő este segítségkérő hívás érkezett a Mantrailing Akadémia Alapítványhoz, mely szerint Budapesten a XII. kerületből a délutáni órákban, otthonából ismeretlen helyre távozott egy 91 éves demens, szívgyógyszereket szedő idős néni. Az alapítvány csapata 5 fővel és 4 kutyával 23:00-kor érkezett a helyszínre, ahol a lakóhelyről történő szagrögzítést követően két mantrailinges kutya dolgozott egymást követve a nyomon.

Az első kutya, nem sokkal éjfél előtt, kissé szeles, szemerkélő esős időben indult az eltűnt személy háza elől. A kutya magabiztosan, több kereszteződésen keresztül, az irányt egyértelműen jelezve, határozottan követte a nyomot. A forgalmasabb Stromfeld Aurél utat elérve, azon – a többi irány kizárásával – balra fordulva, lendületesen haladt tovább. A 102-es busz megállójához érve körbejárta az út mindkét oldalát, a keresztező utakon kizárta a további elvezető irányokat és végül a buszmegállónál jelezte a nyom végét. A második kutya indítására fél 1 körül került sor, a nyomvonal egy korábbi pontjáról. A kutya a Stromfeld Aurél utcán ugyanabba az irányba indult és haladt tovább a keresztező utak kizárásával, eljutva a buszmegállóig, megerősítve ezzel az első kutya által jelzett nyomvonalat. Mindezek alapján így valószínűsítettük, hogy a keresett személy autóbuszra szállt.

Hajnali 1 óra körül az egyik családtagtól érkezett az információ, mely szerint az eltűnt néni az egyik budapesti kórház sürgősségi osztályán van. Reggel további információ birtokába jutottunk; a nénit mentővel szállították a kórházba Gazdagrétről, ahová a nagy távolságra való tekintettel, busszal juthatott csak el.

Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal ismét sikerült pontos információval szolgálnunk, valamint örömmel tölt el minket, hogy az idős néni sértetlenül került elő és, hogy időben jutott megfelelő ellátáshoz.