Eltűnt személy keresése – Dunakeszi, 2020.03.12.

Eltűnt személy keresése – Dunakeszi, 2020.03.12.

2020. március 12-én, csütörtök éjjel 22:30-kor a Pest Megyei Kutató- Mentőszolgálat továbbított részünkre egy riasztást, mely szerint Dunakeszin egy 10 év körüli gyerek 15 órakor lakásáról távozott és nem tért haza. Mivel az eltűnés belterületen történt, mantrailinges nyomkövető kutya alkalmazását kérték.

Jetro

Négy fővel és két kutyával indultunk a helyszínre.

A helyszínen szerzett információ alapján a gyerek aznap hazajött az iskolából, de később ismét elment. Rendszeresen tölti szabadidejét az utcán, képes bárhol elaludni, de olyan még nem volt, hogy estére ne tért volna haza. Információt kaptunk arról, hogy 17 óra körül ismét az iskola előtt látták egy barátjával. Az említett barát nem tudott információt adni a rendőrségnek a fiú hollétéről.

A fentiek miatt – az időközben begyűjtött szagmintáról – az iskolától indítottunk kutyát. Jetrót az iskola bejárata elől indítottuk. A kutya bejelezte az iskola kapuját. A kutya jelzése, és az alapján, hogy a gyermek képes bárhol elaludni, felmerült annak lehetősége, hogy elaludt és bezárták az iskolába. A rendőrség az iskolához hozta a gondnokot és megkezdték az iskola átkutatását. Eközben megbeszéltük – mivel azonos szaggal erősen szennyezett, nyílt területről van szó –, hogy mindkét kutyát elindítjuk a bejárattól néhány méterrel távolabbról is. Elsőnek Jetro indult és valamivel több, mint másfél kilométeres nyom végén az eltűnt lakásához vezetett. Mialatt Jetro dolgozott, Szeti indítására is sor került, aki az ellenkező irányok kizárását követően ugyancsak a Jetro által felvett nyomon indult el.

Szeti

A kutyák munkája alapján azt feltételeztük, hogy az „iskolai bandázás” után a kisfiú ismét hazaindult, és megint elment. A kutatást vezető őrnagynak azt javasoltuk, hogy reggel újabb kutyát indítunk a háztól.

Mivel a kutyák belterületet jelöltek ki, ezért az iskola környéki külterület átvizsgálására nem volt szükség.

A tervezett újabb kutyaindítás előtt kaptuk az információt a rendőrségtől, hogy a kisfiú reggel előkerült, az éjszakát egy, a lakásukhoz közel lakó barátjánál töltötte.

Örülünk, hogy az eset szerencsésen végződött és hogy ismét hasznos információval tudtunk szolgálni, ezzel elkerülni a nagyobb erőforrást igénylő iskola körüli területkutatást.

Köszönjük a keresést biztosító rendőrök munkáját!