Eltűnt személy keresése – Győrladamér, 2020.03.29.

Eltűnt személy keresése – Győrladamér, 2020.03.29.

Dió munkában

2020. március 29-én a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kért segítséget, egy 17 éves fiú eltűnésével kapcsolatban, aki győrladaméri otthonából délelőtt 11 óra körül egy családi veszekedést követően ismeretlen helyre távozott. A Mantrailing Akadémia Alapítvány önkéntesei az értesítést követően azonnal felajánlották segítségüket.

Csapatunk 2 fővel és 1 mantrailinges kutyával délután 15 órakor érkezett az eltűnt személy lakóhelyéhez. A helyszínen történt szagrögzítést követően a mantrailinges kutya a háztól lett indítva.

Dió, a magyar vizsla, határozottan követte a nyomot a települést elhagyva, egészen a Holt Duna ágig, majd onnan a szomszédos település, Dunaszeg irányába vezetett, közel 2,5 km-t megtéve. A kutya munkáját nehezítette az erős szél, illetve a hosszú, száraz, poros földutakon való nyomkövetés.

A lakóhelyhez visszatérve, a helyszínen lévő kutató-mentő szervezetek és a családdal történő egyeztetés közben vettük észre, hogy hazaérkezett a fiú. Elmondása szerint azon az útvonalon ment végig, amelyet a mantrailinges kutya követett, és az egyik közeli településről busszal jött haza.

A kereséshez csatlakozott a Kutyák Határok Nélkül mentőkutyás szervezet is 1 fővel és 1 területkutató kutyával, akiknek ezúton köszönjük, hogy készenlétben álltak. Örömmel tölt el minket, hogy a fiatal személy sértetlenül került elő, valamint, hogy mantrailinges kutyánk pontos információval szolgált munkájával.